• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Календар основних дат під час проведення виборів народних депутатів України
    Опубликовано: 2005-09-15 18:11:00
    До 1 жовтня – складаються загальні списки виборців
    1 листопада – районна, міська робоча група обліку виборців надає загальний список виборців для ознайомлення громадян у приміщенні, доступному для відвідувань громадян. Загальний список виборців повинен бути доступним для ознайомлення до 1 січня. Повідомлення про надання загального списку виборців для ознайомлення із зазначенням місця і часу, де й коли можна ознайомитися з загальним списком виборців, протягом зазначеного періоду не рідше одного разу на тиждень публікується у місцевих друкованих засобах масової інформації, а також не рідше двох разів на тиждень оприлюднюється на місцевих теле- і радіоканалах
    21 листопада (за 125 днів) – оголошення про початок виборчого процесу
    26 листопада (за 120 днів) – початок виборчого процесу
    27 листопада (за 119 днів) – початок висування кандидатів у депутати
    5 ня (не пізніш як за 110 днів) – прийняття рішення про утворення територіальних виборчих округів (публікація у 3-денний строк в загальнодержавних друкованих ЗМІ, в 7-денний у регіональних ЗМІ)
    15 ня (не пізніш як за 100 днів) – порядок надання ефірного часу та друкованих площ.
    25 ня (за 90 днів) – можливість партії, що вийшла зі складу блоку, висувати кандидатів у депутати.
    25 ня (за 90 днів) – закінчення висування кандидатів у депутати
    30 ня (за 85 днів) – закінчення подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів у депутати, включених до виборчого списку партії (блоку)
    9 січня (не пізніш як за 75 днів) – повторне подання заяви про реєстрацію кандидатів у депутати, включених до списків партії (блоку)
    13 січня (за 71 день) – остаточне рішення ЦВК щодо реєстрації кандидатів у депутати, включених до списків партії (блоку).
    16 січня (не пізніш як за 68 днів) – центральний керівний орган партії (блоку) подає ЦВК список осіб від партії (блоку) – ів цієї партії (партій, що входять до блоку) або безпартійних, не більше однієї кандидатури до однієї комісії, для включення їх до складу відповідних окружних виборчих комісій.
    Рішення про утворення окружних виборчих комісій та про їх склад публікується ЦВК у 3-денний строк в загальнодержавних друкованих ЗМІ та у 7-денний строк у регіональних.
    19 січня (не пізніш як за 65 днів) – партія (блок) зобов’язана відкрити накопичувальний рахунок виборчого фонду. Інформація про відкриття накопичувального рахунку виборчого фонду партії (блоку) та його реквізити одноразово публікується ЦВК в газетах „Голос України” та „Урядовий кур’єр” не пізніш як на п’ятий день після отримання повідомлення установи банку про відкриття накопичувального рахунку виборчого фонду партії (блоку) за рахунок коштів, що виділяються на підготовку і проведення виборів з Державного бюджету України. Подальша інформація про реквізити накопичувального рахунку виборчого фонду партії (блоку) публікується у друкованих засобах масової інформації за рахунок коштів виборчого фонду партії (блоку).
    24 січня (не пізніш як за 60 днів) – утворення окружних виборчих комісій.
    24 січня (не пізніш як за 60 днів) – встановлення форми відкріпного посвідчення.
    27 січня (не пізніш як за 57 днів) – направлення попереднього розкладу ефірного часу трансляції передвиборних агітаційних теле-, радіопрограм із зазначенням дати і часу виходу їх в ефір до ЦВК.
    31 січня (не пізніш як за 53 дня) – визначання черговості надання партіям (блокам) ефірного згідно жеребкування.
    3 лютого (не пізніш як за 50 днів) – утворення виборчих дільниць. Не пізніш як на 5 день публікується рішення окружних виборчих комісій про утворення виборчих дільниць у регіональних та місцевих друкованих ЗМІ.
    8 лютого (не пізніш як за 45 днів) – уповноважена особа партії (блоку) у відповідному територіальному або загальнодержавному виборчому окрузі подає до відповідної окружної виборчої комісії список осіб від партії (блоку) або безпартійних, не більше однієї кандидатури до однієї виборчої комісії, для включення їх до складу відповідних дільничних виборчих комісій.
    Рішення про утворення дільничних виборчих комісій публікується у регіональних та місцевих друкованих ЗМІ не пізніш як на 5 день після дня його прийняття.
    15 лютого (не пізніше як за 32 дні) – затвердження форми і тексту виборчого бюлетеню.
    18 лютого (не пізніш як за 35 днів) – останній день виходу партії зі складу блоку.
    18 лютого (не пізніш як за 35 днів) – можливість партій, що входять до блоку, прийняти рішення про розпуск виборчого блоку.
    18 лютого (не пізніш як за 35 днів) – утворення дільничних виборчих комісій.
    18 лютого (не пізніш ніж за 35 днів) – передача відкріпних посвідчень окружних виборчих комісій.
    21 лютого (не пізніш як за 32 дні) – окружна виборча комісія передає разом із списками виборців бланки відкріпних посвідчень дільничним виборчим комісіям.
    23 лютого (не пізніш як за 30 днів) – окружна виборча комісія визначає в межах територіального виборчого округу, утвореного на території великого міста, одну велику або середню звичайну виборчу дільницю, а в межах інших територіальних виборчих округів по одній великій або середній звичайній виборчій дільниці на території кожного міста обласного значення або районного центру кожного району, а також у курортних місцевостях, що входять до складу територіального виборчого округу, на яких будуть голосувати виборці, включені до списку виборців на підставі відкріпних посвідчень.
    24 лютого20:00 24 березня – виборець може звернутися до дільничної виборчої комісії з письмовою заявою з проханням видати йому відкріпне посвідчення на право голосу на виборах депутатів та виключити його зі списку виборців.
    Не пізніше 1 та 19 березня – направлення іменних письмових запрошень
    Початок передвиборчої агітації – з моменту прийняття ЦВК рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, включених до списку партії (блоку).
    З 11 березня – заборона засобам масової інформації усіх форм власності, що діють на території України, поширювати інформацію про результати опитувань громадської думки щодо партій (блоків) – суб’єктів виборчого процесу.
    16 березня (не пізніш ніж за 10 днів) – прийняття рішення ЦВК про скасування реєстрації всіх кандидатів у депутати, включених до виборчого списку партій (блоку).
    21 березня (не пізніш як за 5 днів) – можливість громадянином подати скаргу про допущені при складанні списку виборців неправильності, в тому числі невключення, неправильне включення або виключення із списку виборців його або інших осіб, а також наявність чи відсутність відміток про нездатність виборця самостійно пересуватися до відповідної дільничної виборчої комісії, яка розглядається у дводенний строк.
    23 березня (не пізніш як за 3 дні) – можливість громадянином подати скаргу про допущені при складанні списку виборців неправильності, в тому числі невключення, неправильне включення або виключення із списку виборців його або інших осіб, а також наявність чи відсутність відміток про нездатність виборця самостійно пересуватися до відповідної окружної виборчої комісії, яка розглядається у дводенний строк.
    23 березня (не пізніш як за 3 дні) – прийняття ЦВК рішення про скасування реєстрації окремого кандидата у депутати, включеного до виборчого списку партій (блоку).
    24 березня (не пізніш як за 2 дні) – можливість громадянином подати скаргу про допущені при складанні списку виборців неправильності, в тому числі невключення, неправильне включення або виключення із списку виборців його або інших осіб, а також наявність чи відсутність відміток про нездатність виборця самостійно пересуватися до місцевого суду за місцезнаходженням виборчої дільниці, рішення за якою видається у день прийняття.
    24:00 24 березня – час закінчення передвиборної агітації.
    До 12:00 25 березня – виборець, який має намір проголосувати на підставі відкріпного посвідчення, звертається до окружної виборчої комісії територіального виборчого округу, зазначеного на відкріпному посвідченні, із заявою, яка подається разом з відкріпним посвідченням та документом, в якому зроблено відмітку про видачу відкріпного посвідчення. Відкріпне посвідчення не дає права виборцю голосувати у тому населеному пункті, де воно видане.
    15:00 25 березня – час припинення витрачання коштів з поточних рахунків виборчого фонду партії (блоку)
    8:00-20:00 26 березня – день голосування.
    10 квітня – останній день встановлення результатів виборів депутатів.
    15 квітня – останній день оприлюднення результатів виборів депутатів у газетах „Голос України” та „Урядовий кур’єр”. Список обраних депутатів публікується із зазначенням в алфавітному порядку їх прізвища, імені, по батькові, року народження, освіти, посади (заняття), місця роботи, місця ання, партійності, суб’єкта висування.
    5 травня – подання обраними особами документів для реєстрації їх на народними депутатами України.
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.