• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент України зустрівся з Генсекретарем ООН Кофі Аннаном
    Опубликовано: 2005-09-16 17:02:00
    Президент України Віктор Ющенко, який бере участь у 60-й ювілейній сесії Генеральної Асамблеї ООН, провів у Нью-Йорку зустріч із Генеральним секретарем ООН Кофі Аннаном. Віктор Ющенко та Кофі Аннан обговорили проведення спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН у квітні 2006 року, присвяченої 20-й річниці Чорнобильської трагедії. Співрозмовники висловилися за активізацію збору коштів для будівництва саркофагу на атомній станції.
     
    Віктор Ющенко заявив, що Україна підтримує політику, яку проводить ООН і готова надалі брати участь у здійсненні миротворчих операцій під егідою цієї організації. "Ми відстоюємо таку саму систему цінностей", - наголосив український Президент. Він зазначив, що поділяє ініціативи Кофі Аннана з концепції реформування ООН і Ради Безпеки. При цьому Президент висловив переконання, що будь-яка модель реформування має враховувати інтереси східноєвропейських країн та інших регіональних груп держав.
     
    Сторони також обговорили ситуацію з українським військовим контингентом у Лівані. За словами Президента, вже створена спеціальна слідча група для розслідування обставин інциденту. Глава держави повідомив, що Україна зробила висновки з цього питання, й наголосив на тому, що воно перебуває під особистим контролем в.о.міністра закордонних справ Бориса Тарасюка і в.о. міністра оборони Анатолія Гриценка.
     
    Співрозмовники також торкнулися питання парламентських виборів в Україні 2006 року. Віктор Ющенко запевнив, що докладе усіх зусиль для проведення демократичних виборів. Глава Української держави висловився за продовження ОБСЄ моніторингу виборів і збільшення кількості спостерігачів. "Демократичні вибори в Україні повинен побачити увесь світ", - наголосив Віктор Ющенко. Було обговорено ряд інших актуальних питань, зокрема, боротьбу зі СНІДом. Підсумовуючи враження від перших зустрічей із політичними партнерами в Америці, Президент наголосив, що задоволений ними. "Всюди є свідчення того, що Україна важлива, Україна значима, її міжнародну роль цінують", - наголосив Президент.
     
    ELCOMARTвыборы`2006
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.