• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент України: "Укрaїнсько-американські відносини важливі для розвитку міжнародної політики України"
    Опубликовано: 2005-09-19 17:54:00
    Президент України наголошує на важливості українсько-американських відносин для розвитку міжнародної політики України. Як повідомила ELCOMARTвыборы`2006 прес-служба президента України, про це Віктор Ющенко сказав у інтерв’ю американському телеведучому Ларі Кінгу, яке показала телекомпанія CNN.
    «У нас є стратегічна мета, вона дуже ясна. Ми маємо «доню карту» по відносинах на міжнародній арені», – сказав Глава держави, наголосивши, що Україні «потрібні партнери, щоб пройти цей шлях», і Сполучені Штати є «стратегічним партнером України».
    Серед першочергових завдань нашої держави на міжнародній арені, зокрема у сфері відносин із США, Президент назвав: отримання статусу країни з ринковою економікою, підписання із США двостороннього протоколу про взаємний доступ на ринки товарів і послуг, відміну поправки Джексона-Венніка, вступ України до СОТ. Після цього, за словами Віктора Ющенка, вже наступного року Україна планує розпочати переговори з Євросоюзом про формування зони вільної торгівлі.
    Загалом, за словами Президента, останні кілька місяців продемонстрували «радикальне поліпшення» у відносинах України зі Сполученими Штатами, НАТО та Євросоюзом.
    ELCOMARTвыборы`2006
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.