• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко: В Україні не буде проблем ні з газом, ні з нафтою
    Опубликовано: 2005-09-23 17:35:00
    Президент України Віктор Ющенко закликає політичні сили не спекулювати темою нафти та газу. За його словами, проблем ані в нафтовій, ані в газовій сфері у держави не буде. Про це він заявив сьогодні журналістам у Житомирській області.
    Віктор Ющенко висловив переконання, що «роздмухувати» цю ситуацію можуть лише люди, які нею володіють не професійно. Також, за словами Президента, немає ніяких підстав вважати, що можуть виникнути проблеми при підписанні щорічного міжурядового протоколу про постачання російського газу.
    В. Ющенко підкреслив, що влада має порозуміння зі своїми іноземними партнерами. За словами Глави держави, були проведені відповідні переговори з міністерством економіки Російської Федерації, між Президентами Росії та України. Ця тема обговорюватиметься під час найближчого візиту Прем’єр-міністра України Юрія Єханурова до Росії. «Ми сподіваємося, що найближчим часом з Російською Федерацією вийдемо на реальне наповнення газотранспортної системи і газотранспортного консорціуму», – сказав Президент.
     
    Віктор Ющенко також заявив, що Україна має принципову і зрозумілу позицію у нафтовій і газовій сферах.
    Говорячи про створення газотранспортного консорціуму, він зазначив, що «ми будемо позитивно сприймати ініціативи щодо розвитку газотранспортної системи, яка є власністю України, або проходить через її територію». За словами Глави держави, це стосується не тільки поставок газу з Російської Федерації, а й з інших країн. «Ми пропонуємо нашим колегам бути готовими взяти участь у проектах з модернізації діючих газопроводів та будівництва нових», – сказав В. Ющенко. Він наголосив, що натомість Україна розраховує на адекватну політику з боку керівництва цих країн щодо поставок енергоносіїв в Україну. Президент повідомив, що на сьогодні уряд Казахстану отримав право на будівництво плеча нафтогону «Одеса – Південний». Казахстан, окрім того, буде власником нафтопереробного терміналу в Україні, а також генераторної станції для експорту електроенергії на Балкани та країни Європи. Взамін, сказав Президент, одна з українських компаній стане власником найпотужнішої нафтопереробної компанії Казахстану. За словами Віктора Ющенка, Україна нарешті отримає власну нафту і газ за кордоном.
     
    ELCOMARTвыборы`2006
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.