• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вибори-2006: Кремль зробив ставку на Тимошенко
    Опубликовано: 2005-09-26 14:18:00
    Більшість політологів вважають, що зняття генпрокуратурою Росії санкції на арешт Юлії Тимошенко свідчить ставку на неї з боку Кремля на парламентських виборах-2006.
     
    Так, політолог Андрій Єрмолаєв в коментарі "Українській правді" зазначив, що не виключає, "що Тимошенко включена в план по подальшій ліквідації режиму Ющенка, та формуванні лояльної позиції до Росії".
    "Той факт, що вона отримала можливість висловитися на одній з провідних FM-станцій (мається на увазі "Ехо Москви") і той факт, що принаймні інформаційно знімається питання про її арешт, наводить на думку, що Тимошенко користується певним провайдингом", - зазначив Єрмолаєв.
    "Політичні сили в Україні, які співпрацювали з російською владою, наскільки відомо, активно просували думку, що на Тимошенко можна зробити ставку і підтримати як політика", - зауважив політолог.
    На думку політолога Віктора Небоженка, Кремль, який ухвалив "дуже неуклюже рішення" і зробив ставку на лідера Партії Регіонів Віктора Януковича на президентських виборах, і далі буде підтримувати Тимошенко.
    Проте, за словами Небоженка, "Кремль не міняє ставки з Януковича на Тимошенко, але робить другу додаткову ставку", - сказав Небоженко.
    "Кремль став більш прагматичним. Я думаю, що саме з цим пов’язана зміна ставлення до Тимошенко", - зазначив він.
    "Адже її не тільки аво прийняла одна із найжорстокіших прокуратур у світі - Московська прокуратура, яка здатна ламати таких людей, як Ходорковський і тому подібні. Але їй була представлена трибуна ЗМІ Кремля", - сказав Небоженко.
    Він також зазначив, що "Тимошенко – дуже зручний для Кремля об'єкт співробітництва". "З одного боку, під час парламентської кампанії Тимошенко буде запекло критикувати Ющенка за корупцію в його оточенні й за зрадництво інтересів Майдану", - сказав він.
    "З іншого боку, як затята опозиціонерка, вона має всі шанси пройти в парламент і там спокійно повторити "подвиг" Ющенка – тобто об'єднатися з Партією регіонів в нову більшість для формування Кабінету міністрів", - зазначив він.
    Небоженко додав, що "Москва прекрасно розуміє, що в особі Тимошенко вона одержує потужний важіль тиску на Ющенка й додаткового гравця на виборах 2006 року".
    В свою чергу, інший політолог Дмитро Видрін вважає, що зняття санкцій на арешт Тимошенко стало можливим, бо "виявилося, що це хибні звинувачення".
    "Коли попередня влада перестала чинити тиск, то у Путіна виникла можливість розібратися в ситуації", - сказав Видрін.
    "Від Путіна, наскільки я знаю, була передана констатація взаємовигідних відносин із Тимошенко". На уточнююче питання, Видрін зазначив, що Путін може підтримувати її "мо".
    На питання, чи буде Путін підтримувати Тимошенко політично, Видрін відповів, що "політичної підтримки не буде нікому".
    Водночас прес-секретар Тимошенко Віталій Чепінога подробиць візиту до Москви не повідомив. Він сказав лише, що поїздка була одноденна та відбувалася в суботу.
    "Прийнято рішення, що Юлія Володимирівна розповість про це у понеділок ввечері в ефірі каналу 1+1", - сказав Чепінога.
    "УКРАЇНСЬКА ПРАВДА"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.