• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Томенко: Небезпечною для України є суспільна криза
    Опубликовано: 2005-09-26 16:28:00
    Сьогодні небезпечною для України є суспільна криза, коли дії влади не підтримуються і є незрозумілими для більшості громадян. Про це заявив Микола Томенко сьогодні під час прес-конференції в УНІАНі. Про це повідомили "Оглядачу" в прес-службі Миколи Томенка.
     
    „Цій кризі передувала управлінська криза, яка виникла через неузгодженість повноважень та неконституційну, на думку експертів, діяльність Кабінету Президента, РНБО та першого помічника Президента, який мав більше важелів впливу, ніж Уряд. Але, дякуючи Президенту, який за двісті днів після моєї публічної критики нарешті ліквідував ці управлінські прорахунки”, - зазначив Томенко. Таким чином, одна складова кризи вирішена.
     
    Однак залишається невирішеною інша, суспільна складова кризи, яка надалі буде тільки поглиблюватись. Вона почала виникати разом з критикою на адресу соціально спрямованої діяльності уряду, яку стали називати популізмом. „Але перегляньте програму кандидата у Президенти Віктора Ющенка, над якою працював, зокрема, і я. Цю програму ми назвали „10 кроків назустріч людям” і намагалися в ній зафіксувати все те, до чого прагнуло наше суспільство. Уряд Тимошенко в своїй діяльності реалізував практично 99% цієї програми: підвищив зарплати працівникам бюджетної сфери, пенсії і виплати ветеранам, інвалідам, суттєво збільшив допомогу при народженні дитини, почав реалізовувати програми по відродженню сільської медицини тощо. Також ми планували повернути в бюджет гроші за незаконно приватизовані підприємства. Це також було однією з програмних вимог Президента, яку ми реалізовували. А тепер виходить, що про цю програму можна забути, тому що зараз оточення Президента, фактично, говорить про відмову від цінностей суспільства, від виконання взятих на себе зобов’язань перед народом”, - вважає Микола Томенко.
     
    Посилює суспільну кризу і нова політична легітимізація влади. „У Верховній Раді де-факто створена парламентська більшість, ключовими гравцями якої поряд з лідерами НСНУ та СПУ є Литвин, Кучма та Янукович. Також, фактично, відбулося формування нового уряду Єханурова-Кучми, оскільки Леонід Данилович недавно сказав, що щасливий з того, що всі його найкращі учні нарешті будуть в уряді. Таким чином, Україна повертається до „кучмізму” як світогляду і як системи управління країною ”, - зауважив Томенко.
     
    „Крім цього, у разі, якщо Президент підпише зміни до закону „Про статус депутатів місцевих рад”, то більше 200 тисяч депутатів не будуть нести не лише кримінальну, а і адміністративну відповідальність. Всі бізнесмени заради недоторканності, а звідси і безкарності, куплятимуть собі місця в сільських, міських чи районних радах. А це прямо суперечить всім обіцянкам про відокремлення влади від бізнесу”, - вважає Микола Томенко.
     
    "ОГЛЯДАЧ"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.