• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Каськіва звинувачують в розкраданні коштів Майдану
    Опубликовано: 2005-09-26 16:41:00
    В розкраданні «майданівських» коштів звинувачують активісти «Пори» свого ідейного лідера Владислава Каськіва. Вони закидають йому привласнення грошей, які люди вкидали у скриньки на Майдані Незалежності для пожертвувань під час «помаранчевої революції».
     
    За словами осіб, наближених до керівництва «Пори», за перші години «Майдану» у скриньки для пожертвувань у наметовому містечку щодня вкидали близько мільйона гривень.

    Увечері їх зносили до штабу організації - за 100 метрів від центральної сцени - з якої виголошували високі мі ідеали, чесність та цінності демократичних перетворень. Куди пішли гроші з пожертвувань небайдужих громадян, не відомо. Втім є певні припущення.

    Ігор Градчук, один із активістів «Пори», розповідає, що невинно постраждав через фінансові махінації керівників організації. Ті не розрахувалися з «УНА-УНСО» за охорону наметового містечка. І вказали на хлопців, начебто саме вони вкрали гроші.

    Ігор Радчук, активіст «ПОРИ»: «Каськив и Золотарев вывезли на Лютеранскую 20 Пашу и Сер, как потом стало известно на машине Владислава Каськива, и потом они это все организовали. Сначала нам не сказали, что от нас требуют, нам просто дали ручку и бумагу и сказали – пишите. На вопрос, что писать, начинали бить, потом через час мне сказали – пиши, где, сколько денег ты взял, куда потратил, куда делись. Корда говорил – не знаю – начинали бить».

    Сам пан Каськів усі звинувачення відкидає, хоча і не заперечує, що на його машині під час революції роз’їжджало чимало людей.

    Точні кількість майданівських грошей, за словами Ігоря, ніхто напевно не знав. Втім всі благодійні фінансові внески чітко спрямовувалися до Владислава Каськіва.

    Ігор Радчук, активіст «ПОРИ»: «На Майдане оварня Шато де‘Флер и там был штаб Каськива и Золотарева – верхушка «Поры». И Шут приходил на Майдан и соберал все деньги с ящиков, запечатывал в коробку и уносили их в Шато, а дальше, куда они шли, уже не известно. Он их отдавал Каськиву».

    Куди йшли гроші від благодійних внесків громадян, не знає і сам Владислав Каськів. Принаймні, розповідає, що звинувачення у розкраданні – суцільне непорозуміння.

    Батько активіста «Пори» розповідає, що його сину колишні соратники погували фізичної розправою в разі, якщо інформація про надходження та розподіл коштів в «Порі» буде оприлюднена.

    Занепокоєні родичі звернулися в міліцію. Рішенням суду, одного з організаторів побиття хлопців ув‘язнено, а Печерському райвідділу міліції доручено встановити місцезнаходження Каськіва та Золотарьова. Міліція з‘ясовує це і досі.


    Валентин Радчук, батько: «Это работа безусловно Золотарева и Каськива – главные они. Потому что они решили подставить. Дубеневич тоже даёт показания, что эти деньги ворочались Золотаревым, Бурячком и передавались Каськиву. А решили подставить хлопцев, которые не имеют никакого отношения».

    Пан Валентин на досягнутому зупинятися не збирається. В разі, якщо слідчі органи продовжуватимуть розшук Каськіва в такому ж темпі, він збирається звернутися до Генеральної прокуратури і навіть до президента.
    Наталя Малишко, Максим Гриневич, Ярослав Бондаренко, НТН
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.