• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оцінки політологів: Реванш на виборах можуть взяти три політичні сили
    Опубликовано: 2005-09-29 15:18:00
    Невдалим політичним проектам минулих парламентських виборів – друге життя. На думку вітчизняних політологів, це стане можливим завдяки політичній кризі та розколу помаранчевої команди. Електорат розчарованих – середній клас.
    Глибша криза – більше шансів у провальних політичних проектів виборів-2002 взяти своє на нинішніх перегонах – перекй політичний експерт Володимир Фесенко. Майже десять відсотків від електорату влади та опозиції можуть відірвати щонайменше три політичні проекти.

    Володимир Фесенко, політичний експерт:
    - Саме середній клас підтримав Ющенка на революції. Але він не отримав жодних дивідендів. Навпаки. Багато рішень Уряду Тимошенко спрямовані проти середнього класу і саме цим можуть скористатися такі політичні сили як Богословської, керівники Жінок за майбутнє та партії зелених.

    Співголова колишньої "Команди озимого покоління", а нині партії "Віче" Інна Богословська вміє робити висновки з власних невдач. Саме так вона називає проект "КОП". Із колишніми соратниками Валерієм Хорошковським та Миколою Вереснем її зараз нічого не пов’язує. Вона переконана, що і без суттєвих бізнес-вливань ззовні, вона зуміє подолати 3-відсотковий бар’єр. Надії пов’язує із середнім класом.

    Інна Богословська, лідер партії Віче:
    - Ні в Парламенті, ні в місцевих радах не представлені середній клас, щоб він мав політичний захист. Партія Віче – це партія середнього класу. Вона знає проблеми, і ми впевнені, що можемо представляти інтереси середнього класу.

    На цю електу нішу претендує і ще один проект минулих парламентських виборів – партія «Жінки за майбутнє». Її лідер Валентина Довженко переконана, що результати виборів, на яких ця жіноча партія набрала більш як 2% голосів, були сфальсифіковані не на їхню користь. На майбутніх за підрахунком голосів стежитимуть пильніше. Екс-міністр трьох попередніх урядів переконана, що ідея рівних можливостей для всіх знайде прихильність у трьох відсотків виборців.

    Валентина Довженко, лідер партії Жінки за майбутнє:
    - За всіма підрахунками, ми його зможемо подолати. Ми не партія слон і своєю ідеологією рівноправ’я не претендуємо на 51% і ми всю свою політику реалізуємо в політичній співпраці з багатьма.

    Партія Зелених України, яку попри досить великі шанси на попередніх виборах підтримали лише близько відсотка виборців, на нинішніх – може взяти реванш – каже її лідер Віталій Кононов. Втім, побоюється, що через відсутність фінансування не зможе донести до виборців екологічні ідеї. Шанс зеленим дає так званий розчарований електорат.

    Віталій Кононов, лідер парттії Зелених:
    - Він розчарований політиками. Відбулася революція – і тут такий облом. Звертаються люди до мене на базарі, за кого голосувати – кажу, голосуйте за ідею.

    Не провалитися в щілину між електоратом влади та опозиції. Це на думку політологів, буде головною перемогою таких політичних проектів. Чітке ідеологічне обличчя - їхній шанс на друге життя.

    Наталка Тугузова, Олексій Жиленко, 5 канал
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.