• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЦВК вирішила передати в регіони комп'ютерну техніку
    Опубликовано: 2005-09-30 16:39:00
    Центральна виборча комісія з 3 по 10 жовтня вирішила передати в регіони комп'ютерне обладнання для складання списків виборців. Про це Українським Новинам повідомила прес-служба ЦВК з посиланням на розпорядження голови комісії Ярослава Давидовича від 28 вересня.
    Відповідно до розпорядження, обладнання передадуть для регіональних, районних і міських робочих груп обліку виборців, Ради Міністрів Криму, обласних державних адміністрацій.
    Зокрема для підготовки списків виборців районні, міські і районні в містах групи одержать 1 620 комп'ютерів у комплекті з моніторами й програмним забезпеченням, 764 принтери.
    Крім того регіональні групи одержать від ЦВК 111 комп'ютерів, 140 моніторів, 86 принтерів й 29 серверів.
    У повідомленні зазначено, що завдяки цьому будуть забезпечені необхідні умови складання загальних списків виборців для виборів Верховної Ради в 2006 році, які надалі стануть основою створення Державного реєстру виборців.
    Це обладнання ЦВК одержала як технічну допомогу відповідно до плану співпраці з Координатором проектів Організації з безпеки та співпраці в Європі на загальну суму більш як 8,6 млн. гривень.
    З огляду на вартість обладнання, що передається в регіони, буде вжито всіх необхідних заходів охорони при його транспортуванні.
    Водночас безпосередньо на місцях проходить добір і додаткова підготовка операторів комп'ютерного набору, які будуть входити до складу кожної робочої групи.
    Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів дозволив ЦВК провести за прискореною процедурою тендер із закупівлі програмного й технічного забезпечення для автоматизації складання й уточнення списків виборців на виборах Ради-2006.
    ЦВК й ОБСЄ домовилися про співпрацю в удосконаленні виборчого процесу
    У держбюджеті на 2005 рік передбачено 29,8 млн. гривень на складання списків виборців для виборів Ради-2006 й 1,5 млн. гривень - на створення й введення Єдиного державного реєстру виборців та єдиної електронної інформаційної системи "Вибори".
     
    Під час виборів Президента України в 2004 році було виявлено багато неточностей у списках виборців.
     
    "УКРАЇНСЬКИЙ ВИБІР"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.