• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Івано-Франківськ: Відбулася VІІ позачергова конференція партії "Трудова Україна"
    Опубликовано: 2005-10-03 12:13:00
    1 жовтня в Івано-Франківську відбулася VII позачергова конференція обласної організації партії «Трудова Україна», яка вважає своїм лідером Валерія Коновалюка. По закінченні зібрання «трудовиків» відбулася прес-конференція заступника новообраного голови партії Сівковича Олександра Кужель, яка намагалася пояснити, чому партійці усунули з посади голови партії Коновалюка. Зустріч із журналістами пікетувала група молодих трудовиків з партійними прапорами і гаслами: «Ні-розкольникам!», «Трудовики не ляжуть під Л.Кравчука!», – повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації.
     
    На партійній конференції виступила Олександра Кужель, яка, як вона зізналася, не випадково саме цього суботнього дня приїхала на Прикарпаття, бо Івано-Франківська обласна організація ще з двома обласними партосередками (Волинської і Житомирської областей) не взяли участі у недавньому з’їзді партії, який висловив недовіру Валерію Коновалюку, виключивши його з ів партії. Спостерігачами на з’їзді були парторганізації міст Києва, Запоріжжя і Вінниці. Чи був з’їзд «нових-старих трудовиків» легітимним вирішуватиме 20 жовтня Шевченківський суд міста Києва, а потім – Міністерство юстиції України.
     
    Причину резонансного внутріпартійного розколу трудовиків Олександра Кужель пояснила так: »Непорозуміння одне – це стратегія «Трудової України» на виборах 2006 року. Якщо у травні наш рейтинг був 2,5%, і тоді ми могли стати потужною «третьою силою», то на кінець серпня у нас стало 0,6%... Валерій Коновалюк наполягав, аби партія йшла на вибори самостійно, і ми не мали повноважень вести переговори про блокування з іншими партіями, як-от: «Відродження», Республіканська партія України. У той час секретаріат партії не працював – 6 місяців не було фінансування партійних осередків. Провести з’їзд було моєю ініціативою. Політрада прийняла рішення і з’їзд відбувся.
     
    Коновалюк 7 вересня зібрав обласних керівників партії і 4 години »переламував» їх на свій бік. Він і досі не віддав печатки, проте ми все ж провели розрахунки щодо шестимісячної заборгованості. І чекаємо на рішення суду».
     
    Відповідаючи на запитання журналістів «Чому «оновлені трудовики» одразу ж підтримали Громадянський Леоніда Кравчука «Об’єднаймо Україну», Олександра Кужель зауважила: «Це була моя особиста підтримка. Про блокування з СДПУ(О) навіть думки немає, це неможливо, і партія такий варіант не розглядає. Я завжди була дуже серйозним ворогом СДПУ(О)».
     
    На прес-конференції Олександри Кужель побували також голови івано-франківських парторганізацій ТУ: обласної – Дмитро Бєляєв та міської – Володимир Чорноус. Останній так прокоментував Західній інформаційній корпорації події всередині ТУ: «Ми підтримуємо позицію Валерія Коновалюка щодо нормалізації ситуації в партії. Проте, якщо той з’їзд визнають легітимним, ми підкоримося судовому рішенню. Але ми проти, аби «кадебіст» Сівкович керував партією, яка має ліберальну ідеологію. Кужель – так, тільки не Сівкович. Ми також поділяємо думку, що трудовики не ляжуть під Кравчука».
     
    ЗІК
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.