• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вернидубов: Партія регіонів не голосуватиме за бюджет-2006
    Опубликовано: 2005-10-03 12:24:00

    Про це він заявив, відповідаючи на запитання газети «Слава Севастополя» щодо того, як він оцінює «той проект бюджету, що був направлений у Верховну Раду України попереднім урядом».

    За словами І.Вернидубова, «документ, надісланий у Верховну Раду, не має нічого спільного з сьогоднішнім станом економіки, не містить реальної оцінки масштабних кризових процесів, що в ній відбуваються, він швидше нагадує «казку для Майдану».
    Як сказав депутат, «якщо популістський бюджет цього року був «бюджетом проїдання», то представлений Пинзеником проект-2006 – це «бюджет проїдання». «Якщо цей бюджет спробувати виконати, – говорить парламентарій, – то наслідки для економіки можна співвіднести хіба що з подіями 1994-1995 років – гіперінфляцією, тотальним зубожінням населення тощо».

    І.Вернидубов стверджує, що в проекті бюджету «нічого не закладено на розвиток». За його словами, Партія регіонів не голосувала ані за попередній «принизливий» бюджет, і не планувала брати відповідальність за чергову «помаранчеву профанацію».

    Проект бюджету-2006 базується на прогнозі зростання в наступному році реального ВВП в 7%, і номінальному його зростанні в 17,5% до 512,3 млрд. гривень, зазначив депутат. Водночас, як зауважив він, за даними Держкомстату, ВВП за період січень-серпень склав 2,8%, в грошовому вимірі – 252,5 млрд. гривень. Таким чином, підкреслює І.Вернидубов, з розрахунку існуючих тенденцій він (бюджет – ред.) до кінця року навряд чи перевищить 400 млрд. гривень. «Звідси невиконання показників по ВВП в бюджеті-2005 становитиме не менше 40 млрд. гривень, або близько 10%», каже він і додає: «Щоб забезпечити прогнозоване урядом зростання на 2006 рік, ВВП повинен збільшитися не на 17,5, а хоча б на 28%».
     
    Прес-служба Партії регіонів
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.