• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Політолог В.Небоженко: Конфліфкт Ющенка і Тимошенко не пішов на користь жодної із сторін
    Опубликовано: 2005-10-03 15:43:00
    Конфлікт між Президентом України Віктором Ющенком і екс-прем'єром Юлією Тимошенко не пішов на користь жодної із сторін. Про це заявив політолог Віктор Небоженко. Про це свідчать і результати соціологічного дослідження «Політична ситуація в Україні після вересневої політичної кризи 2005 року».
    Майже чверть опитаних вважають, що у конфлікті з Тимошенко мав рацію Ющенко, тоді, як у «правоту» Тимошенко вірить лише кожний десятий.
     
    У той же час, третина громадян вважають обидві сторони неправими, ще третина – не визначилися з думкою.
    Політологи відзначають, що ситуація в різних регіонах України – і серед «оранжевого», і серед «біло-блакитного електорату» - досить схожа.
    Що стосується сприйняття конфлікту між Ющенком і Тимошенко, то він не однозначний.
    Провину за розкол президентської компанії респонденти схильні покласти, передусім, на самого Президента і його оточення, включаючи екс-секретаря РНБО Порошенка, а не на Тимошенко.
    Також, очевидні й суттєві розбіжності в баченні винного серед «оранжевого і «біло-блакитного» електорату». Виборці Януковича особливо охоче покладають провину за розкол президентської команди особисто на Ющенка, тоді як Порошенко для них – майже не причетний до того, що відбулося.
    У розколі президентської компанії електорат Ющенка, передусім, звинувачує бізнес-оточення Президента і Порошенка і менше – самого Президента, що дозволяє Ющенку зберегти ще досить високий рівень довіри. «Населення сприйняло конфлікт між Ющенком і Тимошенко, як гігантську побутову сцену. Для населення це – величезна розвага, а для журналістів – шматок хліба. Напевно, в Україні таке вперше», - підкреслив Віктор Небоженко.
    Соціологічні дослідження «Політична ситуація в Україні після вересневої політичної кризи 2005 року» було проведено соцслужбою «Український барометр» під керівництвом Віктора Небоженка з 15 по 25 вересня.
    Було опитано 1798 респондентів від 18 років. Опитування проводилося у всіх областях України, АР Крим, Києві і Севастополі.
     
    ForUm
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.