• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Політради ПР Туманов: Ми проведемо мітинги в кожному регіоні
    Опубликовано: 2005-10-04 09:42:00
    Стан вугільній галузі України сьогодні катастрофічний. Президент має про це знати. Ми проведемо мітинги в кожному регіоні. 10 жовтня – це буде Червоноград, 11 – Волинь, потім я прибуваю сюди, ми проводимо страйк тут, у Донецьку, біля будинку облдержадміністрації, 14 – у Луганську. А 20 жовтня в нас відбудеться перше слухання по бюджету-2006. Це дуже серйозне слухання і ми хочемо на нього вплинути. Тому шахтарі будуть у Києві 20 числа. Ми будемо пікетувати Кабінет міністрів, Верховну Раду з нашими вимогами. Про це заявив на прес-конференції в Донецьку голова ЦК профспілки працівників вугільної промисловості (ПРУП) Віктор Турманов.

    За його словами, скорочення обсягів бюджетного фінансування вугільної галузі в поточному році у порівнянні з 2004 роком на 700 млн. грн. призвело до скорочення обсягів видобутку вугілля на 2,5 млн. тонн. У проекті держбюджету на 2006 рік продовжено "згубну" для вугільної промисловості тенденцію на обмеження бюджетного фінансування галузі.

    В.Турманов підкреслив, що 20 жовтня ПРУП буде вимагати від Кабміну, Верховної Ради, Мінвугілепрому внести відповідні зміни до проекту держбюджету–2006, передбачивши в ньому виділення бюджетних коштів для фінансування витрат на вугільну промисловість у загальному обсязі 5 млрд. 730, 1 млн. грн.

    «Якщо не зможемо цього зробити, є інші форми акцій, наприклад, невідвантаження вугілля. Ми шахтарям пояснимо, що нічого не вийшло. Тоді вони нам самі підкажуть: вони мудрі люди. Але треба захистити галузь. Знущатися, експериментувати над галуззю впродовж усіх 15 років ми не маємо права», – наголосив В.Турманов. За його словами, участь в акції протесту в Києві братимуть близько 1000 гірників.
     
    Прес-служба Партії регіонів
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.