• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Можливо відбудеться розкол БЮТ
    Опубликовано: 2005-10-04 11:54:00
    Депутати з фракції Блоку Юлії Тимошенко і заступники голови Української республіканської партії "Собор" вважають, що Анатолій Матвієнко повернувся в цю партію для розколу БЮТ.
    Про це сказано у заяві депутатів Левка Лук'яненка, Віталія Коржа, Григорія Омельченка, Сергія Шевчука. Крім них, текст підписали заступники голови УРП "Собор" Володимир Шовкошитний, Любов Стасів та Володимир Олійник.
    "Ситуація, яка склалася в Українській республіканській партії "Собор" доводить, що метою певних політичних сил в Україні є розкол БЮТ та послаблення позицій блоку напередодні парламентських виборів-2006", - наголошують підписанти документу.
    Як відомо, Блок Юлії Тимошенко було створено в 2001 році з партій "Батьківщина", УРП "Собор" і Української соціал-демократичної партії.
    Підписанти наголошують, що "УРП "Собор" завжди чітко і послідовно дотримувалася своїх союзницьких зобов'язань у БЮТ".
    У заяві нагадується, що голова "Собору" Матвієнко заявив про відставку, якщо депутатська група республіканців у складі фракції БЮТ не голосуватиме за кандидата в прем'єри Юрія Єханурова.
    "Незважаючи на такий своєрідний шантаж, депутати від УРП "Собор" підтримали позицію фракції БЮТ. За що їх, а разом з ними і всю партію, Матвієнко звинуватив у зраді національних інтересів України і розповсюдив заяву про свій вихід із партії і з посади голови УРП "Собор". Рада Старійшин та Центральний Провід розцінили цей факт як серйозну політичну помилку, і погодилися із відставкою Матвієнка", - йдеться у повідомленні.
    Однак, на думку підписантів, Матвієнко не полишив думки остаточно вивести УРП "Собор" із БЮТ.
    "Із цією метою він перетворив засідання Центральної ради на судилище депутатської групи та ів Центрального проводу. В порушення всіх статутних норм Матвієнко ніби таки відновив своє ство в партії і головування в ній", - заявляють автори документу.
    Вони вважають, що "головною передумовою повернення Матвієнка до УРП "Собор" він поставив вихід партії із БЮТ і створення нового блоку незрозумілої конфігурації".
    "Українська правда"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.