• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олексій Іщенко: "Недоторканості депутатів в Україні як такої немає"
    Опубликовано: 2005-10-11 11:13:00
    Коментуючи необхідність прийняття закону "Про статус депутатів місцевих рад", секретар Київського обкому СДПУ(О) Олексій Іщенко сказав: "Так трапилося, що цей Закон, співавтором якого я виступав, коли був депутатом минулого скликання, і про який доповідав у Верховній Раді України п’ять разів, Президент України (тоді ще Л. Кучма) так і не підписав. Сьогодні питання про, так звану, недоторканість депутатів місцевих рад знову стало об’єктом політичних дебатів".
    "Мушу зазначити, що як такої недоторканості депутатів в Україні немає, просто є особливий порядок притягнення депутатів місцевих рад до кримінальної відповідальності, і такий закон, на мою думку, повинен діяти. Глибоко перекй, що певний порядок притягнення депутатів місцевих рад до кримінальної відповідальності, який дає їм можливість бути відносно незалежними в юридичному та політичному плані, надає змоги депутатам місцевих рад різного рівня вільно, не боячись усіляких переслідувань, відстоювати свою думку та думку виборців", — вважає Олексій Іщенко.
    "Не так давно міністр внутрішніх справ Луценко заявив, що, якщо Президент Ющенко підпише цей закон, він подасть у відставку. Я вважаю, що панові Луценку потрібно було б подати у відставку ще тоді, коли він почав чинити не сумісні із законом і Конституцією України дії, — публічно, через ЗМІ, звинувачуючи людей і називаючи їх злочинцями. Зі слів Луценка можна зрозуміти, що в депутати місцевих рад підуть усі злочинці. Мабуть, він робив такий висновок, виходячи зі своєї професійної здатності або непридатності. Я думаю, що у Президента вистачить мудрості, зваживши всі за і проти, дати цьому закону хід. Підводячи підсумок, я хочу сказати, що такий закон має діяти", — впевнений секретар Київського обкому СДПУ(О).
    Прес-служба СДПУ(О)
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.