• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Телешун: „За психотипом політик Єхануров дуже нагадує Литвина”
    Опубликовано: 2005-10-14 12:13:00
    Сергій Телешун, доктор політичних наук, професор, президент фонду „Співдружність”

    Який з урядів (тимошенківський, чи єханурівський) отримав у спадок від попередників більше соціально-економічних проблем?
    Юлії Тимошенко на початку її прем'єрства довелося нелегко, проте вона мала психологічну перевагу. Юлія Володимирівна намагалася сформувати своє бачення і діяла насамперед як бізнесмен, утворивши таким чином деяке закрите політичне товариство з останнім правом підпису. Це цілком закономірне явище, якщо врахувати, що зараз в українській політиці перебуває доволі багато бізнесменів. Тимошенко добре бачила власну стратегію, і прагнула її реалізувати, зламавши попередню. Водночас, у неї були певні точки, від яких вона могла відштовхуватися, а саме це соціальні програми Януковича, соціальні виплати, відносно стабільна економіка і домовленості з Росією щодо постачання нафти та газу. В цьому був як позитив, так і негатив для уряду Юлії Володимирівни.
    Уряд Єханурова теж має позитивні та негативні передумови для своєї діяльності, адже він починає ніби з чистого аркуша. Водночас, йому доведеться враховувати і ситуацію з Януковичем, враховувати діяльність та високий рейтинг Тимошенко, і нарешті – прагнути стабілізувати ситуацію, адже від цього технічного уряду залежить і майбутнє Ющенка, і майбутнє Тимошенко. Сьогодні уряд Єханурова називають технічним, проте в Італії такі уряди існували 20 років, чим зараз користується італійський прем'єр Берлусконі. Як говорить прислів'я: „Нема нічого такого постійного, як тимчасове”.
    А чи має особисто пан Єхануров якість перспективи в якості політика?
    Судячи з його дій, він прекрасно вміє відчувати політичну кон'юнктуру, адже він вже був ом 3-4 партій, і переважно партій-переможців, котрі реалізовували владну політику. Єхануров розумно чекав свого шансу, і в цьому він нагадує поведінку Литвина, адже за психотипом це досить схожі політичні фігури. Такі політики дуже довго можуть чекати свого часу, потім вони „стріляють”, а на скільки це було вдало й професійно, визначить український політичний олімп.
    Коментар взяла Оксана Грищенко, «ДИАЛОГ»
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.