• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прикарпаття: Міська влада Калуша таки зареєструвала фракцію Української народної партії, змінивши Регламент
    Опубликовано: 2005-10-14 17:51:00
    Як повідомлялося раніше, впродовж кількох місяців (починаючи з травня) міська влада Калуша відмовляла в реєстрації фракції Української народної партії, спираючись на ст. 24 Регламенту Калуської міської ради. Це суперечило чинному законодавству, оскільки порушувало Закон України про статус депутатів місцевих рад. Днями фракція УНП була зареєстрована, а Регламент ради приведений у відповідність до законодавства.
    Суть конфлікту в тому, що зний Регламент передбачав, що фракцію може створити група депутатів чисельністю не менше 10 чоловік. І це в той час, коли Закон України (п.1 ст. 27) чітко стверджує: „Депутати можуть об’єднуватися у фракції з чисельністю не менше п’яти у районній, міській... радах”. На травневій сесії депутатам — ам Української народної партії не вдалося зареєструвати фракцію УНП тому, що вони зібрали 7 підписів. І хоч такої кількості згідно із Законом України достатньо, але недостатньо згідно з Регламентом Калуської міської ради.
    Після не реєстрації фракції УНП у травні керівництво міської організації українських народників звернулося у міську прокуратуру, яка й винесла протест на рішення ради. Однак депутати ради не підтримали протесту прокурора м. Калуша і відклали вирішення питання на невизначений термін. А міський голова повідомив, що керівництво міської ради направило запити до Верховної Ради та Кабміну, щоб отримати роз’яснення положень Закону про статус депутатів місцевих рад.
     
    Голови Івано-Франківської обласної організації Української народної партії Віктор Анушкевичус кілька разів мав зустрічі з міським головою Калуша, на яких серед інших питань була обговорена ситуація щодо порушення керівництвом міської ради законодавства у зв’язку з відмовою реєстрації фракції УНП.
     
    Лише у вересні, після отримання відповідей з Києва, міська влада винесла питання про зміни до Регламенту на чергову сесію Калуської міської ради.
     
    Зміни до регламенту в частині, що регламентує мінімальну кількість депутатів міської ради, заперечень не викликали. Отож, в нових умовах українські народники Калуша нарешті витримали всі формальності і тепер цілком легально зареєстрували власну фракцію, куди увійшли 5 депутатів. Очолив фракцію УНП відомий підприємець Володимир Кузик.
     
    Прес-служба Української Народної Партії
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.