• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • и фракції «Наша Україна» в Чернівецькій міській раді відмовилися від недоторканності
    Опубликовано: 2005-10-17 17:01:00
    Керівник фракції «Наша Україна» в Чернівецькій міській раді Валерій Чинуш 14 жовтня під час прес-конференції повідомив про рішення ів фракції відмовитися від статусу депутатської недоторканості.
    У заяві, яку підписали понад 20 ів фракції «Наша Україна», зазначається, що «з обранням нового Президента Україна знаходиться на шляху, коли діяльність владних та правоохоронних органів стає прозорішою і об’єктивнішою, тому депутатам місцевих рад при виконанні своїх передвиборних програм в нинішніх умовах нічого боятися загрози необґрунтованого переслідування з боку силових структур».
    Водночас підписанти вважають, що депутат під час виконання громадських обов’язків має відчувати себе в безпеці від різного роду тиску за критичні публічні виступи, в тому числі й ті, що стосуються недоліків у діяльності правоохоронних та владних органів, їх посадових осіб. На їх думку, в цьому плані дійсно необхідні ширші законодавчі гарантії забезпечення депутатської діяльності, які в діючому Законі «Про статус депутатів місцевих рад» виписані недостатньо, але вони мусять бути не пов’язаними з поняттями недоторканності.
    Як повідомив Валерій Чинуш, и фракції мають намір зробити відповідну заяву про зняття з них депутатської недоторканості, оскільки переконані, що її впровадження не сприяє зміцненню довіри виборців до депутатського корпусу.
    ЗІК
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.