• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Матвієнко звинувачує Тимошенко у розколі його партії
    Опубликовано: 2005-10-25 09:04:00
    Голова Української республіканської партії “Собор” Анатолій Матвієнко звинувачує ВО “Батьківщина” у втручанні у внутрішньопартійні справи і розколі партії.
    “Партія “Батьківщина” втручається у внутрішньопартійні справи іншого суб'єкта, що є некоректно", - сказав він на прес-конференції у понеділок.
    За словами Матвієнка, вона робить це, "оскільки втратити бренд є для неї поразкою, але вигідно мати слабку партію, ослабивши її у внутрішніх чварах, бо тоді треба менше цій партії запропонувати, така партія погодиться на будь-яку квоту”.
    На його думку, у багатьох ів партії “Собор” є “прагматичний інтерес” - в складі блоку БЮТ стати депутатами парламенту та місцевих рад.
    “І не треба нічого робити, не треба створювати якесь напруження і працювати, потрібно просто “сісти на сані і їхати” в наступний парламент”, - сказав Матвієнко
    “Безапеляційне рішення без будь-яких умов, без позиції партії є передчасним, і не я міг дати згоду на таке рішення”, - додав він.
    На думку Матвієнка, УРП “Собор” мала б сформувати “Правицю” разом з Українською народною партією, розуміючи, що в цій конфігурації в майбутньому парламенті ів партії було б менше.
    Разом з тим, у своїй промові, яку Матвієнко не зміг виголосити на партійному з'їзді 22 жовтня і яку було роздано на прес-конференції, він не виключав блокування з “Батьківщиною”, “якщо вдасться переконати керівництво партії наблизити свої програмні засади до національно-демократичних”.
    Матвієнко також заявив, що вважає нелегітимним XV-й з'їзд партії, проведений 22 жовтня, з огляду на численні порушення статуту і не визнає його рішень (Тимчасово виконуючим обов'язки голови УРП "Собор" було обрано Левка Лук’яненка).
    “Я не тримався ніколи за посаду, але я себе поважаю і не дам топтати мою гідність будь-кому неправовими, незаконними діями. Ми не визнаємо їх (рішень з'їзду), якщо хтось хоче оскаржити нашу позицію, нехай оскаржує”, - сказав Матвієнко.
    У свою чергу, заступник голови УРП “Собор” Максим Стріха нав, що Центральна рада партії, яка за статутом відповідає за проведення і організацію з'їзду, 22 жовтня ухвалила рішення про те, що з'їзд 22 жовтня був нечинним.
    “Зараз юридичний аналіз показує, що є неспростовні докази, що в залі перебувало і ухвалювало рішення менше ини делегатів, які мали на це право”, - зазначив він.
    За його словами, Центральна рада припинила повноваження Центрального проводу і заступників, обраних на з'їзді партії 12 лютого, які були “заплямовані участю в партійному заколоті”.
    Українська Правда
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.