• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Львівщині відбулося Свято Національної ідеї
    Опубликовано: 2005-10-26 14:51:00
    9 жовтня 2005р. у Буському районі Львівщини з ініціативи РО КУН відбулося Свято Національної Ідеї. Організатори, перейнявши естафету від сусідів з Кам’янко-Бузького та Золочівського районів, включили до програми свята громадсько-масові заходи. Як і щороку біля с. Задвір’я відбувся мітинг та панахида біля пам’ятного знаку на місці загибелі повстанців від рук НКВС. По закінченні панахиди стартував велопробіг з червоно-чорними та державними прапорами за маршрутом Задвір’я – Новосілки – Кудирявці – Куткір – Красне – Буськ.
    У Кудирявцях, Куткорі та Красному відбулися мітинги-концерти та громадські панахиди біля могил Борцям за волю України. У Буську, в рамках заходу, відбулося велелюдне віче, концерт художніх колективів, демонстрація фільму «Залізна сотня» та дискотека для молоді.
    Свято Національної Ідеї продовжилося 14 жовтня у м. Мостиська. Після урочистої частини біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулися конкурси строю та пісні, на кращий національний костюм, нагородження переможців за кращий учнівський твір чи поезію до 63-ї річниці створення УПА. На закінчення відбувся концерт молодої талановитої співачки Ірини Ярини та учнівського гурту „Соколи”. Номінанти та активні учасники свята отримали в нагороду футболки з емблемою Конгресу.
    16 жовтня 2005 р. заходи за програмою Свята Національної Ідеї фінішували у Львові. Урочистості розпочалися велелюдним віче біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Присутні з обуренням коментували події, що спричинили сутички у Києві на Хрещатику 15 жовтня і одноголосно підтримали ініціативу подання до суду на ПСПУ та КПУ, які чинять опір визнанню УПА на державному рівні.
    Далі свято продовжилося у Галереї українського військового однострою, де був День відкритих дверей. Пізно ввечері у Парку культури та відпочинку за участю львівських рок-ансамблів відбулася концертна прграма.
    Прес-служба КУН
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.