• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З ініціативи ВГО "Наша Україна" кримські журналісти підтримають свободу слова
    Опубликовано: 2005-11-11 10:31:00
    14 листопада об 11-й годині в залі засідань Ради Міністрів Автономної Республіки Крим з ініціативи Комітету з інформації АРК і Громадського центру Всеукраїнської громадської організації "Наша Україна" в Криму відбудеться круглий стіл "Свобода слова і Закон України "Про вибори народних депутатів України". Про це повідомив журналістам у Сімферополі керівник Громадського центру Андрій Іванець.
     
    За його словами, на круглий стіл запрошені керівники республіканських, районних і міських друкованих та електронних ЗМІ. Також у його роботі планує взяти участь юрист Інституту масової інформації Роман Головенко, представники Академії української преси, народні депутати України.
     
    "Цей представницький захід, по суті, може стати ом кримських журналістів, який дасть оцінку положенням закону про вибори народних депутатів України, які утискають права мас-медиа, і запропонує кримський погляд на законодавче забезпечення свободи слова", - сказав Андрій Іванець.
     
    Він нав, що поправки до законодавства, прийняті влітку, наділили Центвиборчком України й окружні виборчкоми правом припинення діяльності засобів масової інформації до кінця виборів за будь-які порушення закону, ставлять під сумнів право журналістів коментувати й аналізувати події. "Ми пам'ятаємо системне зловживання довірою телеглядачів, радіослухачів і читачів з боку низки ЗМІ під час виборів Президента. На жаль, і зараз мас-медіа не завжди дотримуються професійних стандартів подачі інформації і норм журналісткою етики. Однак у вирішенні цієї проблеми не можна впадати в іншу крайність. Обмеження прав ЗМІ – це не тільки проблеми для медійників, а й загроза для свободи слова й усвідомленого вибору громадян України", - вважає керівник Громадського центру ВГО "Наша Україна".
     
    Він повідомив, що документи, напрацьовані учасниками круглого столу, будуть передані в парламент України, де у вівторок пройдуть громадські слухання стосовно даної проблеми.
    Андрій Іванець підкреслив, що керівництво Комітету з інформації АРК виявляє зацікавленість в удосконаленні законодавчої бази, яка стосується ЗМІ. "Не може не радувати, що представники кримської влади і громадськості єдині в прагненні гарантувати свободу слова", - відзначив він.
     
    Прес-служба НСНУ
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.