• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вибори-2006 обійдуться у 2,5 мільярди?
    Опубликовано: 2005-11-11 12:07:00
    На парламентські вибори-2006 буде витрачено до 500 мільйонів доларів.
    Про це заявив представник Комітету виборців України Олександр Черненко.
    "У цілому ми підрахували, що партії для забезпечення наочної агітації, функціонування штабів, оплати роботи ів комісії, витрат на агітаторів, випуск продукції необхідно від 50 млн. дол.", - зауважує він.
    "Реальні суми будуть набагато більшими. Наш прогноз, що в цілому на вибори буде витрачено до 500 млн. дол.", - додає Черненко.
    За інформацією джерел видання, "для нейтральної кандидатури місце в списку може коштувати від 2 млн. дол.".
    "Безкоштовно потрапити в список можуть люди, які мають безумовно позитивний імідж (приміром, хто-небудь із громадських діячів або спортсменів і т.д.) і власники великих підприємств та медіа-ресурсів", - додає "Дело".
    У той же час, за словами голови ЦВК Ярослава Давидовича, урядом затверджено проект витрат на парламентські вибори сумою в 555 млн. грн. Зі свого боку Організація по безпеці і співробітництву в Європі в рамках угоди з Україною про співпрацю виділила 2,2 млн. євро на придбання комп'ютерної техніки для комісій.
    Відповідно до Закону "Про вибори депутатів України", фонди партій, що йдуть у парламент, безрозмірні. "Тобто цілком законно можна витрачати будь-які суми, аби вони були безготівковими", - відзначає видання.
    "Добровільний внесок у виборчий фонд однієї партії або блоку не може перевищувати 400 мінімальних зарплат, тобто - максимум 30 тис. дол. Причому "вкладник" не може бути анонімним", - додає "Дело".
    Українська правда
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.