• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литвин не збирається реагувати на заяви Лазаренка
    Опубликовано: 2005-11-14 17:24:00
    Голова Верховної Ради Володимир Литвин не збирається звертатися до Конгресу США, реагуючи на відповідну пропозицію прохання лідера партії „Громада”, екс-прем'єра Павла Лазаренка.

    Про це він сказав, виступаючи сьогодні на конференції "Нова роль парламенту України, громадськість і ЗМІ".

    Литвин зауважив, що не дивився інтерв'ю Лазаренка, оскільки в цей час перебував з офіційним візитом у Казахстані.

    В той же час спікер зауважив, що вважає нереальною постановку питання про направлення звернення до Конгресу США. Він зауважив, що нереальним є звернення тому, що заздалегідь відома відповідь, яка полягатиме в тому, що в Україні повноваження між різними гілками влади розподілені, і вирішувати питання необхідно на рівні правоохоронних органів.

    Лазаренко ефірі телеканала "Інтер" увечері 10 листопада заявив, що володіє документами, які підтверджують фінансування передвиборчої кампанії Леоніда Кучми в 1999 році.

    "У 1997 році почалася виборча кампанія Кучма-2 1999 року. Було фінансування. Я як прем'єр-міністр повинен був, як говорять по-народному, "доводити план до двору" кожній комерційній структурі. У мене всі платіжні доручення, куди перераховувалися гроші, як йшло фінансування", - сказав він.

    "Будучи в Україні, я ці всі документи передам у Верховну Раду комісії, що буде цим займатися. Тобто реальним людям, які бажають установити правду", - відзначив Лазаренко.

    На питання, чи не є ці заяви політичним шантажем, з метою одержати сприяння в його поверненні в Україну, Лазаренко сказав: "Литвин (спікер Верховної Ради) може зробити запит від імені Верховної Ради в Сенат і Конгрес США, і ті зобов'яжуть офіс генерального прокурора США передати ті документи, що були передані мною. Я передав усі платіжні доручення, вони всі знаходяться у Вашингтоні", - сказав він.
     
    Вголос

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.