• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко назвав Кучму Понтієм і посадить генералів
    Опубликовано: 2005-11-22 09:21:00
    Президент Віктор Ющенко перекй, що більшість організаторів фальсифікацій виборів 2004 року будуть притягнуті до відповідальності.
     
    "Фігурують генерали, фігурують високі посадовці багатьох міністерств, зокрема і МВС. Перекй, що більшість з них будуть відповідати", - заявив Ющенко в інтерв’ю 5 каналу.
    "Якщо говорити статистично вже більше 4 тисяч справ заведено по фальсифікації, 600-700 пройшли судове рішення, левова частка визнані такими, що мали місце. Сотні людей отримали вироки", - нав Ющенко.
     
    Він відзначив, що вони як правило не стосуються організаторів, хоча були справи і по ряду організаторів.
     
    Президент вважає, що "душею фальсифікації була перш за все команда Януковича і команда Кучми".
     
    "Перекй, що (Кучма) знав (про фальсифікацію). Навіть діти про це знали. Те, що він зробив вигляд і як Понтій Пілат умив руки, це певно те, що він хотів продемонструвати, що він приватно до цього не причетний", - зазначив Ющенко.
     
    Водночас, за його словами, Кучма не забезпечив як президент базового принципу закону про вибори – про вільне волевиявлення.
     
    "На мій погляд, щоб говорити про таку фальсифікацію, а кинуто було 3-4 мільйони голосів, мова йде тільки про чітку організацію з центру. Тому я не хочу говорити про персоналії Віктора Федоровича, але разом з мільйонами я маю право на думку, що ця людина мала це знати, мусила знати (про фальсифікацію)", - зазначив президент.

    Українська правда
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.