• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • "ПОРА" провели громадські слухання в Одесі
    Опубликовано: 2005-11-22 15:43:00
    19 листопада Одеська обласна організація Громадянської партії «ПОРА» провела громадські слухання у форматі круглого столу, на тему: «Рік після Помаранчевої революції: здобутки і наслідки».

    Під час круглого столу відбулося обговорення нагальних питань розвитку України. Проте, незважаючи на отримані запрошення, відвідати громадські слухання та висловити своє бачення на здобутки та результати помаранчевої революції не знайшли часу та бажання Олексій Козаченко (НСНУ), Віталій Барвиненко («Батьківщина») та представники Соціалістичної партії. Тож, свою точку зору на нинішні проблеми української влади та суспільства представили Політради Громадянської партії «ПОРА» Андрій Юсов та Роман Девятов, а також лідери обласного осередку Народної партії (Віктор Єгоров), Партії Зелених (Валерій Осипов), Партії Регіонів (Олексій Єремиця), партії «Реформи і порядок» (Вадим Поліщук), Української Народної партії (Андрій Карпенко), партії «Віче України»(Фелікс Кобринський, Леонід Штекель) та Соціально-християнської партії (Віталій Пилипенко). На слуханнях були присутні і представники міської влади, громадські діячі, науковці, провідні журналісти регіону та активні учасники Помаранчевої революції. Під час обговорень, учасники круглого столу прийшли до таких висновків:

    - наразі в Україні так і не сталося швидкоплинного економічного зростання. Це пов’язано з корупційними скандалами у вищих ешелонах української влади та невизначеними, тривалими реприватизаційними процесами, які гальмують прихід інвестицій до країни;
    - задекларована торік на Майдані теза про «відкритість та прозорість влади» перетворилася на відновлення статусу недоторканості депутатів місцевих рівнів. Як заявив політради ГП «ПОРА» Андрій Юсов, цей закон лише поглибив соціальну нерівність між громадянами та розриширив прірву між виборцями та народними обранцями.

    - представники українського політикуму розгублені і не знають, що робити з владою, яку їм рік тому довірили українці. На думку лідера Конституційно-демократичної партії, Фелікса Кобринського, причина цього полягає саме в відсутності в команді Віктора Ющенка та інших політиків якісних менеджерів, адже всі вони готувалися тією системою, проти якої зараз виступають.

    - разом з тим, за словами кандидата історичних наук, доцента кафедри історії України ОНУ імені Мечникова Тараса Вінцковського, події Помаранчевої революції допомогли усвідомити багатьом жителям країни, що вони є гідними синами українського народу, які мають право на вільний вибір та чесні вибори, а також встановлена свобода слова довели українцям і жителям всього світу, що Україна перестала бути державою з феодальним устроєм, як це було за часів президентства Леоніда Кучми. Наразі вона є молодою країною, з задекларованими демократичними цінностями, яка прагне зайняти своє, гідне місце серед економічно- та демократично- розвинених країн світу.

    - І як висловився Олексій Єремиця, представник Партії Регіонів, неважливо, з якого боку барикад стояли торік присутні сьогодні в цьому залі політики, науковці та журналісти. Важливо те, що учасники громадських слухань, які відгукнулися на запрошення «ПОРИ», не змінили своєї громадянської та політичної позиції і продовжують віддано працювати на благо України.
     
    Прес-служба партії "Пора"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.