• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Псевдопатріотизм Тимошенко
    Опубликовано: 2005-11-24 10:52:00
    Псевдопатріотизм як суспільно-політичне явище, або ж як виборча технологія, міцно увірвався в наше життя. Від „стабільності” Леоніда Кучми, від „тому що патріот” Віктора Януковича - до сьогоднішніх псевдопатріотичних гасел партії „Союз” Костусєва та ПСПУ Наталії Вітренко. Простому виборцю надзвичайно важко зорієнтуватися у строкатому розмаїтті патріотів сучасної політичної мапи України.

    Кожен, кому не лінь, спекулює національними інтересами, хоча чіткого визначення цього поняття, як правило, не знає, тому не дає.
    Що ж таке патріотизм і в якій площині знаходиться національний інтерес України?
    Великий тлумачний словник сучасної української мови дає таке визначення поняття „патріотизм”: „Любов до своєї Батьківщини, відданість своєму народові, готовність для них на жертви й подвиги”. Все просто, але до чого тут Наталія Вітренко? Важко уявити готовність цієї пані на самопожертву заради України, або її народу. Те саме стосується і пана Костусєва, і пана Симоненка, хоча, в моїй колекції псевдо патріотів, це не найкращі зразки.
    Зймо виразний красномовний „патріотизм” Юлії Володимирівни Тимошенко, що призвів до ряду криз в українській економіці, а пізніше - до її власної відставки. Не таємниця, що Тимошенко до сьогодні користується значною підтримкою населення західної України, що насамперед пов’язано із вірою у її українськість та патріотизм.
    Але...поглянемо на деякі зразки біг-бордів Юлії Володимирівни, розміщені у Севастополі. „Не просто соседство, а тесная дружба” (мається на увазі північний сусід). Чи не є це лукавством з боку пані Тимошенко, яка, використовуючи технологічні прийоми, по-різному підходить до приваблення виборців заходу і півдня? А чому б у Львові не розмістити цей біг-борд? Нехай львівяни оцінять патріотизм екс-прем’єра. Але цей витвір політ технологічного мистецтва просто „квіточки” порівняно з іншим біг-бордом пані Тимошенко, розміщеним у тому ж Севастополі - слоган „Флотам быть! Флотам дружить! Ю.Тимошенко» просто вражає креативністю.
    Перед цим ми говорили про національний інтерес? Як кажуть, коментарі зайві...
     
    Андрій Лопушанський, голова Київської ОО Конгресу
    Прес-служба КУН
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.