• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Роман Зварич: Рішення суду про поновлення Піскуна на посаді Генпрокурора не відповідає Конституції
    Опубликовано: 2005-11-24 11:24:00
    "На превеликий жаль, колишній Генеральний прокурор України, якщо і читає Закони України, то не читає Конституції", – сказав сьогодні журналістам Ради "Народного Союзу Наша Україна", керівник юридичного департаменту Центрального передвиборчого штабу партії Роман Зварич, коментуючи заяву Святослава Піскуна про те, що Шевченківський районний суд м. Києва поновив його на посаді Генерального прокурора України.
     
    "У 106 статті Конституції є вичерпний перелік всіх повноважень Президента, – зазначив Роман Зварич. – У пункті 11 частини 1 цієї статті йдеться про те, що "Президент призначає за згодою Верховної Ради України Генерального прокурора", а далі йдуть слова "та звільняє його з посади". Там не написано "відповідно до Закону України" чи "відповідно до Законів України", не виписана процедура – як саме він має це робити".
     
    "Таким чином, – додав Ради "Нашої України", – повноваження Президента в цьому випадку необмежені. Він може звільняти Генпрокурора без будь-якого посилання на якісь підстави, як це аргументує колишній Генеральний прокурор".
     
    "Тому я абсолютно перекй в тому, що рішення Шевченківського районного суду не відповідає Конституції України", – підсумував Роман Зварич.
     
    Прес-служба НСНУ
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.