• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сейм Польщі бажає українцям витривалості
    Опубликовано: 2005-11-24 12:59:00
    Сейм Польщі з нагоди річниці помаранчевої революції прийняв заяву про те, що польська підтримка для України сприяла поліпшенню добросусідських відносин між двома країнами і створила шанси на спільну побудову кращого майбутнього двох народів.

    «Сейм бажає українському народу у першу річницю революції витривалості у побудові незалежної, правової і демократичної держави та продуманого економічного розвитку України», йдеться в заяві польського Сейму, прийнятій у середу.

    У документі йдеться, що «через рік після цих пам’ятних подій, які увійдуть до історії як помаранчева революція, Сейм РП духовно разом з мужнім народом українським».

    «В ті дні, коли на майдані Незалежності в Києві збиралися натовпи громадян, народ український продемонстрував тодішній владі і всьому світу незламну волю у боротьбі за законність, демократію і повагу у суспільному житті», йдеться в заяві Сейму.

    Парламентарі Польщі зазначають, що український підйом в часи помаранчевої революції завжди нагадуватиме полякам серпень 1980 року (початок акцій легендарної польської профспілки «Солідарність»), а також асоціюватиметься з мирними змінами, які розпочалися в 1989 році та тодішніми прагненнями поляків до впровадження європейських цінностей.

    «Згадуючи події в Україні, з визнанням сприймаємо втручання міжнародної спільноти і позицію всіх людей доброї волі з багатьох країн світа, яки беручи участь в українських виборах як спостерігачі, долучилися до перемоги правди і демократії», заявляє Сейм.
     
    ProEuropa
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.