• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Студенти-регіонали з Тернополя запрошують на новорічні свята ровесників із Сходу України
    Опубликовано: 2005-11-25 10:31:00
    «Віктор Ющенко, виступаючи на майдані-2005, таки дозволив собі забути, що він Президент усієї України, усіх громадян, в тому числі й тих, хто голосував за іншого кандидата на виборах-2004 – Януковича», – так прокоментували виступ Президента України В.Ющенка на Майдані Незалежності в День Свободи активісти Тернопільського обласного відділення Партії регіонів.

    „Тернопільських регіоналів обурило те, що В.Ющенко, розповідаючи про події листопада 2004, сказав про прихильників Януковича, які збиралися біля стадіону «Динамо»: «в тих хлопців у палатках, окрім горілки, нічого не було...». Як почувалися люди десь у Донецьку, слухаючи ці слова свого Президента? Дивувались, для чого Президент свідомо формує негативний імідж східняка? – дивується голова регіонального відділення Орест Муц.

    - І на Сході, і на Заході нашої держави живуть українці. Так, під час другого туру президентських виборів у 2004, Тернопільська обласна громадська організація „Репортер”, яка сьогодні влилась у ряди Партії регіонів, підтримувала В.Януковича. Ми були свідками того, як спостерігачів-східняків, які працювали на виборчих дільницях сіл Тернопільщини, західняки брали до себе на нічліг без жодних застережень. Бо це були звичайні люди, середнього достатку, трударі. І без горілки. Тоді на виборах-2004 прості люди Сходу та Заходу, незважаючи на політичні суперечності, дотрималися доброї традиції Незалежної України, традиції єднання, в контексті якої, скажімо, святкуючи Різдво, діти зі Східної України гостюють на свята в наших галицьких родинах. До речі, молодіжне крило Тернопільського обласного відділення Партії регіонів вже захопилось ідеєю – наші студенти-регіонали (так, на Тернопільщині є студенти-и Партії регіонів) хочуть запросити до себе на свята своїх ровесників зі Сходу України.

    Українці готові жити в контексті гасла «Схід-Захід», єдина умова, щоб давні історичні суперечності не розпалювали політики. Вонеча Сходу і Заходу України зумовлена минулим, але для чого й далі писати історію в такому ж руслі? Для чого знову ділити Україну між Європою і Росією?

    І якщо вже згадувати про горілку в контексті помаранчевої революції, то чому б не зти про ту, яка з’явилася в холодну майданну пору під помаранчевим логотипом «Так!»?. В яких наметах жили її прихильники – синьо-білих чи помаранчевих – очевидно,» – зазначив голова Тернопільського обласного відділення Партії регіонів Орест Муц.

    Інформаційний сервер Партії регіонів
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.