• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Давидович пропонує розвести у часі вибори до парламенту та місцевих органів самоврядування
    Опубликовано: 2005-11-25 11:27:00
    Вибори до парламенту та місцевих органів самоврядування треба розвести у часі. Так вважає голова ЦВК Ярослав Давидович. Чільника Центрвиборчкому підтримує Комітет виборців України. Результати його моніторингу свідчать, що до обрання місцевих рад, через суперечливе законодавство, Україна не готова. Законодавці ж не готові до змін. Ухвалення рішення про розведення виборів у часі спікер парламенту вважає нереальним. Українці мають шанс проголосувати двічі за півроку. ЦВК заявляє про необхідність розвести у часі вибори нардепів та місцевих рад. Останні перенести на осінь. На охочих здобути депутатську недоторканість на місцях у Центрвиборчкомі не вистачає уваги.

    Ярослав Давидович, голова ЦВК:
    - Безперечно коли розвести вибори у часі – вони потребуватимуть додаткових коштів, але політична доцільність вище фінансової.

    Політичні кризи не сприяють успішній законотворчості. Результат пакетної домовленості минулого року - наспіх ухвалені закони. Наслідок - дільничні комісії по виборам до парламенту та місцевих рад формуються за різними принципами, питання реєстрації та зняття кандидатів з місцевих виборчих перегонів не виписана. Якщо провести вибори до місцевих рад відповідно до діючого закону – вони можуть не відбутися взагалі – каже ЦВК Андрій Магера. Принаймні порахувати голоси точно не вдасться.

    Андрій Магера, ЦВК:
    - Наведу один приклад. Яким чином тервиборчком може встановити підсумки голосування, якщо в протоколі вона повинна зазначити кількість голосів, поданих не тільки за певну політичну силу, але й кожного кандидата. Чим думали законодавці.

    Провести вибори до місцевих рад навесні не вдасться. В цьому переконані представники Комітету виборців України, посилаючись на результати власного моніторингу. Більшість партій, що не мають розгалуженого представництва, навряд чи знайдуть необхідну кількість власних представників до комісій усіх рівнів. Тільки на дільницях мають працювати біля 70 тисяч людей.

    Ігор Попов, комітет виборців України:
    - Україна не готова до проведення місцевих виборів 26 березня. Законодавець не вніс відповідних змін. Провести вибори можна, але це призведе до масових оскаржень.

    Вибори до місцевих рад треба не тільки перенести, але й скасувати взагалі пропорційну виборчу модель на містах. Так вважають політичні експерти.

    Тарас Березовець, політичний експерт:
    - Взагалі проведення за пропорційною системою – це маячня. Це українське ноу хау. Такого немає в світі.

    Про необхідність розвести вибори народних депутатів та до місцевих рад у часі останнім часом активно заговорили у Народному союзі Наша Україна. Голова Політради Роман Безсмертний заявив про відповідну ініціативу. Питання піднімав і представник Президента у Верховній Раді Юрій Ключковський. Опозиція закидає нашоукраїнцям намагання сконцентрувати адмінресурс окремо на місцевих виборах. Саме ці підзори опозиції зашкодять ухваленню змін до Конституції про розведення виборів – перекй спікер Володимир Литвин. Нереальність – такий остаточний прогноз спікера.

    Наталка Тугузова, Андрій Урбанський, 5 канал

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.