• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ХVІІ звітно-виборна конференція Чернівецької обласної організації СДПУ(О)
    Опубликовано: 2005-11-28 14:55:00
    26 листопада відбулася ХVII конференція Чернівецької обласної організації СДПУ(О), в роботі якої взяли участь 146 делегатів, вони представляли 14740 ів партії.

    В центрі уваги обласного у соціал-демократів були питання суспільно-політичної ситуації в краї та в державі, підготовка партії до парламентських виборів 2006 року, пов’язані з цим завданням стратегія і тактика дій партійного активу.

    З доповіддю перед присутніми висту перший заступник секретаря обласної організації СДПУ(О) Микола Борець. Він звернув увагу аудиторії на негативні суспільно-економічні тенденції в державі, що стали помітними після приходу до влади переможців помаранчевої революції. Серед них — стійка тенденція падіння темпів зростання валового продукту, які знизилися у порівнянні з минулим роком у 4 рази, зростання в 1,5 рази цін на більшість споживчих товарів і послуг, негативне торгівельне сальдо, прогресуюча інфляція, погіршення інвестиційного клімату, реальна перспектива підвищення комунальних тарифів та вартості головного продукту — хліба.

    Всі ці та інші проблеми, спровоковані популізмом і непрофесійністю владних рішень, які вдарили по сімейних бюджетах пересічних громадян, різко контрастують з неймовірним збільшенням окладів найвищих чиновників. Доповідач підкреслив, що держава може зазнати нових потрясінь у зв’язку з задекларованим повномасштабним курсом України в НАТО, блокуванням її повноцінної участі в ЄЕП, поспішним і непідготовленим вступом до СОТ, що загує знищенням національного товаровиробника, втратою економічного потенціалу.

    На переконання М.Борця реалії засвідчують, що позиція партії, розуміння нею шляхів, пріоритетів розвитку держави виявилися правильними, підтверджується теза про те, що лише та політична сила, яка має ідеологічний фундамент, може стати гарантом стабільності і економічного прогресу на противагу програмам, в основі яких популістські гасла, відсутність глибокого аналізу ситуації. За словами виступаючого в цьому контексті СДПУ(О) в області здобула імідж дієвої класичної опозиції, яка жваво реагує на нелогічні, а іноді й протизаконні дії влади. В активі партійців — низка політичних акцій, спрямованих проти росту цін, застосування владою адміністративного ресурсу, кадрового тиску на тих, хто сповідує інші ідеологічні принципи, організовані пікети в знак незгоди з бездарними діями влади в окремих галузях господарства, зокрема, в агропромисловому комплексі, що призвело до втрати позицій, здобутих попередньою владною командою.

    М.Борець акцентував на підвищенні уваги громадян до діяльності партії в області, зростанні авторитету есдеків завдяки, передусім, послідовності в їх діях, чітким контурам політичної ніші, обраної партією. На цьому фоні стає зрозуміло, що „є влада, і є опозиція, а решта — болото, в яке виборець ніколи не сяде”, наголосив доповідач. На його думку, владу сьогодні представляють не лише НСНУ, СПУ, БЮТ, але й Партія регіонів, яка підписала Меморандум з владою про підтримку, проголосувала за бюджет і не цурається перспектив після парламентських виборів разом з блоком Ющенка формувати Уряд. „Тому,— наголосив М.Борець,— виборець повинен усвідомити, що якщо йому подобається, як він живе, то нехай голосує за Блок Ющенка, або БЮТ, або за Партію регіонів, тобто, за владу. Якщо він хоче змін — нехай голосує за СДПУ(О).”

    Відбулось жваве обговорення доповіді. На думку багатьох виступаючих лідерам партії варто зустрічатись не лише з партактивом, але й практикувати безпосередні зустрічі з людьми в глибинках, що, доречі, роблять політичні опоненти.

    На конференції було обрано 49 делегатів на XХ з’їзд СДПУ(О), який відбудеться 12 ня в Києві.
    Прес-служба СДПУ(О)

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.