• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заява партій ПОРА та ХДС щодо підтримки демократичних процесів в Азербайджані
    Опубликовано: 2005-11-28 15:01:00
    6 листопада 2005 року в Азербайджані пройшли парламентські вибори. Міжнародні спостерігачі від ОБСЄ, Моніторингового комітету ПАРЄ, “Human Rights Watch”, Міжнародної кризової групи та інших організацій, які на місці спостерігали за ходом виборів, відзначили фіксацію великої кількості порушень виборчого законодавства як у день виборів так і в ході виборчої кампанії.
    Факти порушень – масові вкидування бюлетенів, повторні голосування, фальсифікація протоколів дільничих комісій, агітація в день виборів, тиск на виборців та їх підкуп, «бігаючі бюлетені» та багато інших форм порушення діючого законодавства, дали підстави спостережній місії ОБСЄ у своєму попередньому звіті визнати парламентські вибори в Азербайджані такими, що «не відповідають стандартам ОБСЄ та Ради Європи» та вимагати розслідування азербайджанськими властями фактів найбільш очевидних порушень.
    Міжнародному співтовариству довелось визнати, що розпорядження Президента Азербайджану Ільхама Алієва щодо демократизації та відкритості виборчого процессу не були виконані на практиці.
    Азербайджанська влада під впливом міжнародної громадської думки була змушена реагувати – на жаль, обмежившись лише косметичними заходами – відмінивши результати голосування в кількох виборчих округах. Проте власті й надалі продовжують практику обмеження свободи зібрань для предаставників опозиції та забороняють проводити мітинги у центрі Баку.
    Демократичні політичні партії України, що сповідують загальнолюдські принципи свободи та демократії, висловлюють стурбованість непрозорістю та несправедливістю ходу парламентських виборів в Азербайджані та закликають світове співтовариство – уряди та парламенти демократичних країн Заходу – держав Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки, керівництво міжнародних організацій – ОБСЄ, Ради Європи та інших, виявити солідарність з азербайджанським народом та здійснити політичний вплив на Уряд Азербайджану вимагаючи суворого дотримання зобов’язань Азербайджану перед Радою Європи і не визнавати результати парламентських виборів у цій державі.
    Ми переконані, що кожен народ має право на підтримку та принципову позицію світової громадськості у випадках утисків його конституційних прав та свобод, коли вони руйнують уяву людей про владу Закону, силу демократії та забирають можливості для вільного і справедливого майбутнього.
    від Християнсько-Демократичного Союзу Володимир Стретович
     
    від ГП «ПОРА» Владислав Каськів
    Прес-служба ХДС
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.