• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україні необхідно активніше освоювати Чорноморський шельф - Юрій Бойко
    Опубликовано: 2005-12-15 11:57:00
    Україна може в перспективі збільшити власний видобуток газу за рахунок запасів на Чорноморському шельфі. Про це в інтерв'ю журналістам заявив лідер Республіканської партії України Юрій Бойко.

    "Наше майбутнє перебуває в зоні Чорноморського шельфу. На території, що належить нам, прогнозні запаси оцінюються в 1,2 трильйони кубометрів газу", – сказав лідер республіканців.

    За словами Бойка, єдина проблема зі збільшенням видобутку газу на Чорноморському шельфі пов'язана з тим, що основна частина цих запасів лежить на глибинах більше 200 метрів. "На такій глибині ми поки технічно не можемо бурити. Але з урахуванням того, що в Північному морі припиняється видобуток газу, то Україна могла б залучати наявні там технічні ресурси в Чорне море, для видобутку свого газу", – сказав Бойко.

    Він також додав, що подібні проекти є: "Безумовно, вони вимагають додаткових інвестицій, необхідного технічного рівня, нових платформ. Розробка середнього родовища на таких глибинах займає в середньому близько 1,5 року. Прикладом може служити вже освоєне Східно-Казантипське родовище", – підкреслив лідер республіканців.

    Наємо, що раніше Юрій Бойко запропонував власну стратегію розвитку енергетичної галузі ("7 тез Юрія Бойка"), одним із пріоритетів якої є збільшення внутрішнього видобутку за рахунок залучення інвестицій і впровадження сучасних технологій.
    Прес-служба Республіканської партії України
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.