• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литвин: Верховна Рада дасть доручення Генпрокуратурі перевірити висловлення Безсмертного щодо розпуску парламенту
    Опубликовано: 2006-01-16 10:13:00

    Верховна Рада дасть доручення Генпрокуратурі перевірити висловлення керівника виборчої кампанії блоку «Наша Україна» Романа Безсмертного щодо розпуску парламенту. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі телеканалу ICTV у неділю. «У нормальному стані такі слова не можна сказати», - сказав Литвин.

    «Очевидно, що в людини, яка таке говорить, багато вільного часу, і цей час варто витратити на пояснення в прокуратурі. За менш безневинні заяви люди в Україні мали й мають набагато більше турбот» , - сказав спікер.

    На уточнення ведучого, чи може президент Віктор Ющенко розпустити Верховну Раду, Литвин відповів: «Може, якщо забуде, що є Конституція, що є закони в Україні». Щодо рішення парламенту про відставку уряду, Литвин сказав, що воно набуло чинності й скасувати його може тільки Конституційний Суд. Разом з тим спікер сказав, що готовий до публічного діалогу з цього питання, аби люди могли нарешті вислухати аргументи й щоб не виникала «ситуація, знайома із часів СРСР, коли є тільки вільні ЗМІ, а інші під забороною».

    Лідер Народного блоку Литвина також висловив думку, що «уряд діє в умовах «жовтої картки» і за те, що всупереч рекомендаціям Верховної Ради підвищив тарифи на газо- і тепло забезпечення». Він також сказав, що уряд не має програми діяльності, і «це ще раз свідчить, що рішення ВР є справедливим». Необхідно, за висловленням голови парламенту, «переформатувати» уряд, ввести в нього професіоналів, а не політиків. Тим самим створити базу підтримки уряду в парламенті, а потім і в суспільстві.

    Після кадрового відновлення уряду ВР може повернутися до своєї постанови від 10 січня - дезавуювати або переглянути його - за умови узгодження кандидатур, сказав Литвин. Якщо ж наполягати на тому, що відставка уряду була проголосована з порушенням закону, - нав спікер, - те прийдеться повернутися й до постанови про недовіру уряду від 1 ня 2004 року.

    Прес-служба Народної Партії

    «Обсудить на е Силы Народа»


    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.