• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Партія честі, боротьби з корупцією та оргзлочинністю провела пікет під стінами ЦВК
    Опубликовано: 2006-01-18 10:53:00

    В Україні до 45 вже наявних, можуть приєднатися ще три учасники виборчого процесу. Скарги від політичних партій з вимогою зареєструвати їх у ЦВК - досі у Печерському судІ. Утім, Центрвиборчком у своїй правоті перекй, і готовий відстоювати власну позицію. Однак, єдина партія, якій пощастило через суд скасувати рішення ЦВК, святкувала свою перемогу прямо під стінами Центральної виборчої комісії.

    Помаранчевий паркан та сині намети. Кольори революції-2004, знову біля Центрвиборчкому. Втім, додати різнобарв'я у сірість ЦВК, цього разу вирішила громадянська компанія "Пора" та Партія честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю. Останні і святкували перемогу під ЦВК. У судовій тяганині фортуна - на їхньому боці.


    Олександр Давиденко, лідер Партії честі, боротьби з корупцією та організованною злочинністю:


    - Причини відмови звагалі були мізерні,технічні. Ніякої проблеми зареєструвати не було. Треба було переглянути ще раз і згідно закону це зробити.


    Центральна виборча комісія свою єдину поразку в судовій тяганині із претендентами на парламентські крісла - визнає. Далі судитися не збирається. Хоча суд, вважає ЦВК Андрій Магера, який і вивчав документи, переклав на ЦВК обов'язки політради партії.
    Андрій Магера, ЦВК:


    - Суд ухвалив рішення, цитую: зобов'язати ЦВК включити кандидатів в народні депутати до виборчого списку політичної партії честі. Кінець цитати. Юристи нехай роблять висновки самі. Я коментувати рішення суду не буду. Буду лише виконувати - навіть в такому вигляді.


    Не втратили надію позмагатися на парламентських перегонах іще три політичних суб'єкти - Блок "Влада народу", Партії - "Реабілітації народу України" та "Могутня Україна". Їхня доля - у Печерському судІ. Однак Центрвиборчком програвати не любить і тут боротиметься до останнього.


    Микола Мельник, заступник голови ЦВК:


    - ЦВК буде відстоювати у суді свою позицію, оскільки ми вважаємо, що рішення ми прийняли правомірне, у ЦВК були всі законні підстави для відмови у реєстрації кандидатів цих політичних партій через відсутність документів або інших підстав, як передбачено законом про вибори.


    А щасливці, які точно будуть у бюлетенях, уже думають, як контролюватимуть прозорість та чесніть підрахунку голосів. Заявки на включення своїх представників до окружних комісій подали всі зареєстровані учасники парламентських перегонів.


    5 канал

    «Обсудить на е Силы Народа»

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.