• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литвин вав у Мельниченка
    Опубликовано: 2006-01-18 14:55:00

    Суд у справі Литвин - Мельниченко вав Володимир Литвин. Деснянський райсуд Києва вчора задовольнив позов голови Верховної Ради до екс-майора Миколи Мельниченка про захист честі та гідності й зобов'язав останнього попросити вибачення.

    Суд констатував: висловлювання Мельниченка про те, що спікер начебто причетний до вбивства Ґонґадзе, ганьблять Литвина, а також не є правдивими. Наємо, що суд у справі Ґонґадзе ще не закінчився. Проте суд Литвин - Мельниченко вже реабілітував голову парламенту.

    Заяви Мельниченка про те, що у Литвина був мотив ненавидіти Ґонґадзе, що спікер давав вказівки з приводу долі журналіста та про особисте збагачення глави парламенту через "пограбування державних підприємств", також визнали такими, що суперечать дійсності. На думку суду, ті відомості, які розголошує Мельниченко, неправдиві, оскільки фактично є звинуваченнями у злочині, а жодного судового рішення, котре б встановило причетність Литвина до хоча б одного з цих порушень, немає.

    Самого Мельниченка на процесі не було, оскільки суд не знайшов, кому віддати повістку. Проте вчора з'явилася інформація, буцімто екс-майор потра до однієї з лікарень Києва з діагнозом гіпертонічний криз. Про це одному з видань повідомив адвокат Мельниченка. Також у Генпрокуратурі підтвердили повідомлення про те, що майор перебуває в Україні під наглядом і регулярно з'являється на допити.

    За вироком суду, Мельниченко впродовж п'ятнадцяти днів має спростувати розповсюджену ним інформацію та попросити вибачення за завдані мі збитки. Окрім мого аспекту, екс-майор матиме і фінансові втрати - судові видатки у розмірі 17 грн.

    Суд у справі Литвина має показово психологічний аспект. У час передвиборної кампанії дуже "недоречно" для передвиборної кампанії спікера розпочався суд у справі Ґонґадзе, де може фігурувати і ім'я Литвина. Принаймні до цього судовий процес мають намір підштовхувати представники потерпілих Лесі та Мирослави Ґонґадзе. Виправдання в судовому позові з Мельниченком є певною мірою бонусом і одночасно сатисфакцією, яка може допомогти не лише в реабілітації, але й зменшенні можливого подальшого тиску.

    Дзвінка Джміль, Поступ

    «Обсудить на е Силы Народа»

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.