• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • І. Плачков провів зустріч із депутатами Комітету екології Бундестагу
    Опубликовано: 2006-04-12 10:25:00

    11 квітня 2006 року відбулася зустріч Міністра палива та енергетики України Івана Плачкова із депутатами Комітету екології німецького Бундестагу.

    Делегація німецьких парламентарів перебуває з візитом в Україні напередодні 20-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС.

    Під час зустрічі обговорено низку питань співробітництва України та Німеччини у галузі енергетики, зокрема, співробітництво в ядерно-енергетичній сфері. Наємо, що Німеччина входить до складу країн-донорів, які надають підтримку ядерній енергетиці України, зокрема, через програму TACIC з ядерної безпеки.

    І. Плачков розповів німецьким гостям про напрямки розвитку паливно-енергетичного комплексу України згідно з прийнятою нещодавно Енергетичною стратегією України до 2030 року. Зокрема, Міністр поінформував щодо стану виконання пріоритетних проектів розвитку в гідроенергетиці, нафтогазовій галузі, стану виконання проекту євро-азійського нафтотранспортного коридору. Окрім того, він повідомив, що одним із важливих напрямків у ПЕК є інтеграція електроенергетичного сектору України до електромереж і ринків об’єднаної Європи.

    У свою чергу, депутат Бундестагу партії Союз 90 Ханс-Йозеф Фель повідомив, що в той час, коли Україна відповідно до Енергетичної стратегії до 2030 року взяла курс на розвиток атомної енергетики, у Німеччині, навпаки, віддається перевага розвиткові вітроенергетики та відновлювальним джерелам в енергетиці. Зокрема, у 2006 році в структурі виробництва електроенергії в Німеччині 11% займатиме вітроенергетика, до 2020 року показник з відновлювальних джерел енергії складе 25%.

    Депутат Бундестагу від фракції СНД Детлеф Мюллер розповів про три головні складові у постачанні електричної енергії споживачам в країні. Зокрема, це гарантія безпеки постачання електроенергії, цінова стабільність та екологічна складова при постачанні електроенергії.

    Міністерство палива та енергетики України








    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.