• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Споживання електроенергії перевищує планові показники на 3 відсотки
    Опубликовано: 2006-01-23 17:41:00

    Станом на 23 січня 2006 року, споживання електричної енергії в Україні становить 12,4 млрд. КВт-г, що перевищує планові показники на 3%, виробництво – 12,9 млрд. кВт-г, що на 4,5% більше планових. Частка ТЕС у загальному виробництві електроенергії складає 43,5%, АЕС - 47,7%, ГЕС -4,2%.

    Максимальне навантаження в об’єднаній енергосистемі України (ОЕС) цього місяця очікується 30,0 тис. МВт, що на 2,4% перевищує рекордний показник за останні 5 років, зафіксований у ні 2002 року. Зауважимо, що упродовж 2000-2005 років максимальне навантаження в об’єднаній енергосистемі України у ні 2002-го сягнуло 29,3 тис. МВт за максимальної температури повітря мінус 13,8 градуса Цельсія.

    В ОЕС України встановлена робоча потужність усіх електростанцій - близько 48,0 тис. МВт. Наразі додатково введено у роботу сім енергоблоків на теплоелектростанціях, яких достатньо для покриття очікуваного максимуму навантаження. Прийнято також рішення про введення найближчим часом в експлуатацію енергоблока №3 Рівненської АЕС потужністю 1000 МВт.

    Слід зазначити, що навіть за таких складних погодних умов Україна виконує експортні зобов’язання у повному обсязі.

    Станом на 23 січня 2006 року, залишок вугілля на складах ТЕС становить понад 1,7 млн. тонн, що відповідає плановим показникам і дозволяє тепловим електростанціям працювати стабільно за умов скорочення обсягів постачання газу та переходу на резервні види палива.

    На даний час добове витрачання вугілля становить близько 120 тис. тонн, що відповідає структурі паливного балансу зі зменшенням обсягів споживання газу.

    Пошкодження в електричних мережах, спричинені низькими температурами, усуваються оперативно в межах доби.

    Міністерство палива та енергетики України







    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.