• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 серпня 2001 року №940 „Про заходи щодо посилення державного контролю за виробництвом та обігом спирту, ьних
    Опубликовано: 2005-10-10 16:50:00
    На виконання статті 3 Закону України від 07.07.2005 № 2775-ІУ «Про внесення змін до деяких законів України», вимог постанови Кабінету Міністрів України від 15.10.2002 №1550 «Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади та його структурних підрозділів» та доручення КМУ від 12.08.2005 №42474/1/1-05, Державна податкова адміністрація України розробила проект змін до постанови КМУ 07.08.2001 №940 „Про заходи щодо посилення державного контролю за виробництвом та обігом спирту, ьних напоїв і тютюнових виробів та справляння акцизного збору”.
    Передбачається, що серед основних завдань Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів ДПА України щодо участі в реалізації державної політики у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту, ьних напоїв і тютюнових виробів, здійснення міжгалузевої координації у цій сфері, що встановлені цією постановою, буде здійснення контролю за відвантаженням спирту та наявністю спеціальних технічних пристроїв, які фіксують в електронному вигляді дані про обсяг спирту та використання денатуруючої домішки, а також перевірки технічного стану приладів контролю виробництва спирту, в тому числі спиртовимірювальних апаратів, та пломбування місць можливого доступу до спирту на брагоректифікаційних апаратах підприємств виробників спирту та спиртовмісної продукції всіх форм власності.
    Раніше функції контролю за технічним станом спиртовимірювальних апаратів, пломбування місць можливого доступу до спирту на брагоректифікаційних апаратах були покладені на Державний департамент регулювання виробництва та обігу ю і тютюну у складі Міністерства фінансів України. У зв’язку із ліквідацією цього департаменту, згідно з Указом Президента України від 11 липня 2001 №510/2001 «Про посилення державного контролю за виробництвом та обігом спирту, ьних напоїв і тютюнових виробів», завдання у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту, ьних напоїв і тютюнових виробів, в тому числі і контролю за технічним станом спиртовимірювальних апаратів, та пломбування місць можливого доступу до спирту на брагоректифікаційних апаратах при його виробництві були покладені на Державну податкову адміністрацію України.
    Це передбачено «Положенням про департамент з питань адміністрування акцизного збору за виробництвом та обігом підакцизних товарів», затвердженим наказом ДПА України від 21.08.2001 №331 та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 7 вересня 2001 року за №789/5380.
    Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 серпня 2001 року №940 „ Про заходи щодо посилення державного контролю за виробництвом та обігом спирту, ьних напоїв і тютюнових виробів та справляння акцизного збору” та аналіз регуляторного впливу цього акту розміщено на веб-сайті Державної податкової адміністрації України (sta) в розділі „Проекти нормативно - правових актів” та на сайті регуляторних актів, створеному Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України (rp).
    Пропозиції та зауваження до зазначеного проекту постанови Кабінету Міністрів України від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань надсилаються на поштову адресу розробника: 04655 МСП, м. Київ-53, Львівська пл.8, ДПА України, Департаментом з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів, електронну – ygoverdovskayasta.
    Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 та електронну – business-radakmu, а також на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, Арсенальна, 9/11 й електронну – pressdkrp.
    Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції, становить 1 місяць з дати оприлюднення проекту постанови.
    ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.