• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий закон про авансовий платіж для виробників спирту і біоетанолу: що це означає для України
    Опубликовано: 2024-10-10 12:09:57

    Верховна Рада України прийняла в першому читанні та в цілому законопроєкт №12038-1, спрямований на внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів щодо оподаткування спирту етилового та біоетанолу акцизним податком. Законопроєкт отримав підтримку від 258 народних депутатів, що свідчить про його важливість і актуальність для української економіки.

    Згідно з повідомленням голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, основною метою нового закону є унеможливлення використання тіньових схем при реалізації спирту та біоетанолу. Він також наголосив, що введення нового порядку щодо визначення податкових зобов’язань сприятиме забезпеченню повноти сплати акцизного податку від виробників цих товарів.

    Законопроєкт передбачає визначення гарантованого податкового зобов’язання з акцизного податку, яке базується на максимальній продуктивності виробничого обладнання для виготовлення спирту та біоетанолу. Це спрямовано на усунення можливих маніпуляцій із зведенням податкових обов’язків до мінімуму.

    На думку народного депутата Ярослава Железняка, прийняття цього законопроєкту є кроком уперед у сфері податкової та фінансової політики України. Він підкреслив, що спільний підхід до цього питання забезпечить більшу прозорість та ефективність у зборі акцизного податку, що є важливим аспектом у фінансовій стабілізації країни.

    Законопроєкт також надає основу для подальших реформ у сфері оподаткування в Україні, сприяючи створенню сприятливих умов для розвитку внутрішнього ринку та привабливості країни для інвестицій. Введення нових нормативних положень відповідає сучасним вимогам і забезпечить більшу юридичну стабільність в економічній сфері.

    Закон про авансовий платіж для виробників спирту і біоетанолу став важливим кроком у напрямку удосконалення податкової системи України, спрямованого на забезпечення фінансової стабільності та збільшення ефективності управління господарськими процесами країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.