• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Онлайн-аукціони в межах проекту Земельний банк стартують 1 жовтня: що потрібно знати для участі
    Опубликовано: 2024-09-26 12:01:25

    З 1 жовтня в Україні стартують перші онлайн-аукціони в межах проекту "Земельний банк", який надасть можливість орендувати державні землі через прозорі та відкриті торги. Це стане важливим кроком до забезпечення рівноправної конкуренції на ринку землі та розвитку сільськогосподарської галузі.

    Фонд державного майна повідомив, що проект "Земельний банк" спрямований на створення умов, де всі учасники ринку отримують рівні можливості для оренди землі. Проект має особливу важливість для розвитку аграрного сектору та стимулювання фермерства в Україні.

    На сьогодні вже оголошено 65 аукціонів, які охоплюють 9 областей України. Найбільший вибір земельних ділянок доступний у Вінницькій, Запорізькій та Черкаській областях. Ці регіони пропонують орендарям найширший вибір земель для сільськогосподарської діяльності.

    Аграрії та фермери можуть вибрати з-поміж різноманітних ділянок загальною площею понад 4000 гектарів. Пропонуються як невеликі господарства площею 2 гектари, так і значні ділянки на 262 гектари. Таким чином, учасники отримують широкий спектр можливостей для оренди землі, враховуючи свої потреби та можливості.

    Ціни на стартову оренду залежать від розміру ділянки і варіюються від 9 тисяч гривень до 1,14 мільйона гривень. Процес торгів проходитиме прозоро, і переможцем стане той учасник, який запропонує найвищу ціну.

    Для того, щоб взяти участь в аукціонах, необхідно зареєструватися в електронній системі "Прозорро.Продажі" або ознайомитися з доступними лотами через вебсайт "Земельного банку" у розділі "Мапа". Це дозволить учасникам отримати всю необхідну інформацію для підготовки до торгів та зробити вигідний вибір.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.