• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Приватний сектор долучають до розмінування земель: уряд прискорює процес
    Опубликовано: 2024-09-16 12:08:21

    Український уряд розпочав масштабну кампанію з очищення земель, постраждалих від російської агресії, залучаючи до процесу приватні компанії, що спеціалізуються на протимінній діяльності. Цей крок покликаний прискорити розмінування та забезпечити безпеку у регіонах, де ведуться сільськогосподарські роботи та відновлюються інфраструктурні об'єкти.

    Про нові заходи розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, наголосивши на важливості залучення додаткових ресурсів для розмінування. За його словами, масштаб завдань настільки великий, що державні інструменти потребують суттєвої підтримки з боку приватного сектору. Приватні компанії допоможуть збільшити кількість фахівців та застосувати передові технології для очищення територій.

    Серед інноваційних рішень, що використовуються під час розмінування, – дрони, роботизовані системи та спеціалізоване обладнання, зокрема від українських виробників. Шмигаль підкреслив, що в рамках програми "Зроблено в Україні" держава активно підтримує розвиток вітчизняних технологій, необхідних для розмінування, та планує відкрити нові навчальні центри для підготовки саперів.

    Особливу увагу уряд приділяє розмінуванню сільськогосподарських угідь. Аграрії, що працюють на деокупованих територіях, матимуть можливість отримати компенсацію за витрати на гуманітарне розмінування. У державному бюджеті на цю ініціативу виділено 3 мільярди гривень, що допоможе забезпечити безпечне відновлення аграрного сектору в регіонах, які постраждали від війни.

    За словами Шмигаля, станом на поточний рік сапери вже очистили понад 200 тисяч гектарів родючих земель, що дало змогу фермерам повернутися до своїх господарств і відновити сільськогосподарські роботи. Основними регіонами, де наразі ведуться активні роботи з розмінування, є Херсонська, Харківська та Миколаївська області.

    Ці дії уряду мають на меті забезпечити швидке та безпечне повернення життя у звільнені регіони, водночас сприяючи розвитку національної економіки через відновлення сільськогосподарського виробництва на безпечних територіях.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.