• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські агровиробники зможуть забезпечити до 95% потреб ЗСУ в продуктах
    Опубликовано: 2024-09-10 12:04:09

    Українські аграрні підприємства здатні забезпечити до 95% потреб Збройних Сил України у продовольстві. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час форуму Food Supply Forum, де презентували нову модель харчового забезпечення для ЗСУ на 2025 рік.

    Висоцький підкреслив, що згідно з нещодавно прийнятою урядом Стратегією продовольчої безпеки, передбачено можливість значного забезпечення армії продуктами вітчизняного виробництва, навіть в умовах воєнного стану. Впровадження цієї стратегії дозволить значно зменшити залежність від імпортних поставок та зміцнити національну продовольчу безпеку.

    Особливу увагу перший заступник міністра звернув на питання якості продукції для військових. Висоцький зазначив, що забезпечення продовольством армії має здійснюватися на високому рівні, щоб продукти відповідали стандартам безпеки та якості. За його словами, Міністерство аграрної політики та продовольства встановлює принципи контролю за показниками якості, щоб гарантувати безпеку харчових продуктів.

    "Наші захисники повинні отримувати якісну і безпечну продукцію. Це питання не лише комфорту, але й здоров'я та боєздатності військових", — наголосив Висоцький. Він підкреслив, що уряд робить усе можливе для того, щоб продукція для ЗСУ відповідала суворим стандартам.

    Також Висоцький звернув увагу на необхідність постійного моніторингу якості харчових продуктів, що постачаються військовим. Він запевнив, що така система контролю дозволить уникнути сумнівів щодо безпечності продукції та створить прозору систему постачання продовольства.

    Запровадження нової моделі харчування для армії передбачає не лише підтримку національних виробників, але й стимулює розвиток агропромислового сектору в Україні. Це забезпечить стабільність та надійність у питанні продовольчого забезпечення як для військових, так і для всього населення країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.