• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Африканські ринки: нові горизонти для українського агроекспорту
    Опубликовано: 2024-08-27 12:07:00

    Український агросектор намагається скористатися новими можливостями для розширення своєї діяльності на африканських ринках. Тарас Висоцький, виконуючий обов'язки міністра аграрної політики та продовольства України, підкреслив перспективи цього регіону для українських аграріїв, включаючи експорт продукції та технологічне партнерство.

    Згідно з інформацією пресслужби Міністерства аграрної політики, нещодавно відбулася зустріч представників влади та бізнесу, яка була присвячена розвитку співпраці з африканськими країнами в агропромисловому секторі. Це засідання стало частиною реалізації зовнішньополітичної стратегії України, яка передбачає зміцнення відносин з Африкою. Крім того, зустріч підтримує цілі, визначені президентом Володимиром Зеленським на нещодавній нараді керівників закордонних дипломатичних установ.

    Тарас Висоцький акцентував увагу на величезному потенціалі африканських ринків для українського агросектора. На його думку, ці ринки є важливими для розширення бізнесових і виробничих зв'язків. Висоцький зазначив, що в короткостроковій перспективі планується експорт української продукції до країн Африки. Однак у середньостроковій та довгостроковій перспективі розглядається можливість розвитку технологічного партнерства.

    На зустрічі також були обговорені питання підтримки українських виробників у виході на африканські ринки та розширення торговельно-економічної співпраці з цим регіоном. Це є продовженням домовленостей, досягнутих під час африканського турне міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, яке відбулося у серпні цього року.

    Експерти відзначають, що розвиток співпраці з Африкою може стати важливим чинником для подальшого зміцнення позицій українського агросектора на міжнародній арені. Африканський континент пропонує значний потенціал для розвитку як в експорті продукції, так і у впровадженні нових технологій у сільському господарстві.

    Таким чином, Україна прагне розвивати і поглиблювати свої відносини з африканськими країнами, щоб скористатися новими можливостями для аграрного експорту та технологічного розвитку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.