• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Які яйця обрати: коричневі чи білі? Відповідь експертів
    Опубликовано: 2024-08-22 17:08:48

    Чи знали ви, що курячі яйця містять понад сотню корисних речовин, що робить їх справжнім суперфудом? До того ж, цей продукт доступний для більшості споживачів. Лікарі наполягають на тому, що яйця повинні бути обов’язковою складовою щоденного раціону кожної людини. Про це повідомляє ТСН.

    Курячі яйця містять вітаміни, мінерали та інші корисні речовини, які підтримують важливі біохімічні процеси в організмі. Проте багато хто задається питанням: які яйця корисніші – коричневі чи білі? Експерти одностайні у своїй відповіді на це питання.

    Користь курячих яєць для здоров'я:

    1. Покращують роботу мозку. Яйця містять лецитин – речовину, яка покращує кровообіг у судинах мозку. Регулярне вживання яєць допомагає знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера та деменції.

    2. Зміцнюють кістки та зуби. Завдяки високому вмісту вітаміну D, яйця сприяють кращому засвоєнню кальцію в організмі, що зміцнює зуби, кістки, волосся та нігті.

    3. Є джерелом високоякісного білка. Білок, що міститься в яйцях, засвоюється організмом значно краще, ніж білок з м’яса чи молока, що робить його особливо цінним для підтримки м’язової маси.

    4. Покращують стан шкіри. Жовтки курячих яєць містять холін – речовину, що сприяє синтезу колагену, завдяки якому шкіра стає еластичною та пружною.

    5. Зміцнюють зір. Лютеїн та зеаксантин, які присутні в яйцях, підтримують гостроту зору та знижують ризик розвитку катаракти.

    Існує поширена думка, що коричневі яйця є більш корисними, ніж білі, але медики не погоджуються з цим твердженням. Вони наголошують, що з точки зору харчової цінності, різниця між коричневими та білими яйцями відсутня. Єдина відмінність між ними – це колір шкаралупи.

    Колір яйця залежить від породи курки: кури з темним пір’ям несуть коричневі яйця, а з білим – білі. Важливішим фактором є умови утримання курей та їх раціон, що значно більше впливає на якість та користь яєць, ніж колір шкаралупи.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.