• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд затвердив нові правила визначення мінімальних експортних цін для товарів
    Опубликовано: 2024-08-22 12:09:31

    Кабінет Міністрів України ухвалив постанову "Про затвердження Порядку затвердження мінімально допустимих експортних цін на окремі види товарів", яка встановлює нові правила регулювання експортних цін для ряду товарів, зокрема сільськогосподарської продукції. Документ був розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства України і покликаний забезпечити ефективніше регулювання зовнішньоекономічних операцій.

    Згідно з постановою, Міністерство аграрної політики визначатиме мінімально допустимі експортні ціни на основі міжнародних комерційних стандартів та умов поставок. Це стосується товарів, класифікованих за кодами УКТ ЗЕД, таких як мед, горіхи, пшениця, жито, ячмінь, кукурудза, соєві боби, насіння ріпаку та соняшнику, а також олії та макухи.

    Мінімальні експортні ціни будуть встановлюватися в доларах США за кілограм і мають бути затверджені до 10 числа кожного місяця. У разі, якщо цей день припадає на вихідний, ціни будуть затверджені в найближчий робочий день. Відповідні ціни публікуватимуться на офіційному вебсайті Мінагрополітики і набирають чинності з наступного дня після оприлюднення.

    Згідно з новими правилами, експорт товарів за цінами, що нижчі від затверджених, буде заборонено. Це рішення має на меті мінімізувати зловживання у зовнішньоекономічних операціях, регулювати платіжний баланс країни та збільшити податкові надходження до державного бюджету.

    Постанова набирає чинності через 10 днів після її офіційного опублікування, що дозволить підприємствам та експортерам підготуватися до нових вимог. Запровадження цих правил сприятиме стабільності на ринку експортних товарів і забезпечить більшу прозорість у зовнішньоекономічній діяльності України.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.