• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС відновлює митні квоти на імпорт українського меду
    Опубликовано: 2024-08-21 12:00:22

    20 серпня 2024 року Європейська комісія оголосила про введення тарифних квот на імпорт меду з України. Це рішення стало відповіддю на перевищення встановлених лімітів щодо обсягів імпорту цієї продукції з України.

    Як повідомляє видання Euractiv, введення квот пов'язане з необхідністю захисту внутрішнього ринку ЄС та дотримання балансу в постачанні меду. В умовах зростання обсягів імпорту українського меду, Європейська комісія вирішила поновити мита, щоб запобігти можливим негативним наслідкам для європейських виробників.

    Нагадаємо, що у відповідь на російське вторгнення в Україну, Європейський Союз у 2022 році запровадив тимчасові заходи, що включали скасування тарифних квот на експорт української аграрної продукції, зокрема меду. Ці заходи мали на меті підтримати український агропродовольчий сектор в умовах війни.

    У травні 2024 року торгові пільги були продовжені ще на один рік, проте разом з цим ЄС встановив максимальні обсяги імпорту для семи "чутливих" продуктів, серед яких опинилися яйця, м'ясо птиці, цукор, овес, кукурудза, крупи та мед.

    Відновлення тарифних квот на мед свідчить про зміну підходу ЄС до торгівельних відносин з Україною, що відображає необхідність балансувати між підтримкою української економіки та захистом власних виробників. Це рішення може вплинути на обсяги експорту українського меду до ЄС та створює нові виклики для українських виробників.

    Таким чином, українському агросектору доведеться пристосовуватися до нових умов торгівлі з ЄС, що передбачає більш жорсткі обмеження на експорт продукції, зокрема меду.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.