• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська курятина виходить на ринок Бахрейну
    Опубликовано: 2024-08-12 12:03:39

    Українські виробники м'яса птиці отримали доступ до ще одного міжнародного ринку — Королівства Бахрейн. Це стало можливим завдяки співпраці Міністерства закордонних справ України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

    Як повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби, українська продукція вже здобула визнання своєї безпечності на багатьох ринках світу, і відкриття доступу до ринку Бахрейну є черговим кроком у зміцненні позицій українських виробників на глобальній арені. Відомство, спільно з МЗС, активно працює над розширенням можливостей для експорту українських товарів, що має на меті збільшення обсягів продажів та диверсифікацію ринків збуту.

    На офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби вже опубліковано сертифікат здоров'я для експорту м’яса птиці та продуктів з нього до Королівства Бахрейн. Документ доступний у розділі «Міжнародне співробітництво» — «Ветеринарія та безпечність» — «Сертифікати на експорт з України». Потенційні експортери зобов'язані дотримуватися всіх вимог до ввезення продукції, які також можна знайти на цьому порталі в розділі «Вимоги країн світу» — «Довідкова інформація щодо експорту Королівство Бахрейн».

    Важливо зазначити, що нещодавно Держпродспоживслужба спільно з МЗС України забезпечила відкриття ринку Боснії та Герцеговини для українських виробників м'яса птиці механічного обвалювання. Це ще одне свідчення активної роботи українських відомств у напрямку розширення географії експорту.

    За підсумками 2023 року, Україна експортувала 425 тисяч тонн курятини на суму 800 мільйонів доларів. У порівнянні з 2022 роком, експорт курятини в натуральному обсязі зріс на 3%. Проте, у грошовому вимірі, спостерігалося зниження на 6%, що зумовлено значним зниженням середньої ціни реалізації у другій половині 2022 року.

    Серед основних країн-імпортерів української курятини залишаються Нідерланди, Саудівська Аравія та Словаччина. Відтепер до цього списку приєдналося і Королівство Бахрейн, що відкриває нові перспективи для українського агросектору на ринку Близького Сходу.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.