• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна активно відновлює експорт шоколадних виробів
    Опубликовано: 2024-06-28 17:02:16

    Українські експортери шоколадних виробів зазнали значного зростання активності у 2023 році, продавши за кордоном майже 55 тисяч тонн какао-продуктів та шоколадних виробів, що становить на 18% більше, ніж у попередньому році. За даними Державної митної служби, виручка від цього виду експорту склала 195 мільйонів доларів, що показує зростання на 32%. Ці дані підтверджують поновлення попиту на українські шоколадні вироби на міжнародних ринках, яке відбувається після пандемійних викликів. Про це повідомляє Українська асоціація аграрного експорту.

    Найбільш популярними серед експортованих продуктів є шоколадні плитки та блоки з різним вмістом какао. Особливо виділяються продукти без начинки (13 тисяч тонн) та з начинкою (близько 9 тисяч тонн), а також кондитерські вироби з цукру і какао (6 тисяч тонн). Шоколадні цукерки з алкоголем стали популярними серед споживачів і зайняли частку у вивезенні біля 5 тисяч тонн, або майже 17 тисяч тонн загального обсягу експорту.

    Згідно зі звітом, українські какао-продукти 2023 року найчастіше постачались до країн, таких як Румунія (понад 7 тисяч тонн), Казахстан і Болгарія (по майже 5 тисяч тонн кожна), Азербайджан і Угорщина (близько 4 тисяч тонн кожна), Молдова і Грузія (по 3 тисячі тонн). Також продукція була відправлена в Туреччину, Ємен, Ірак, Ізраїль, США, Монголію, ОАЕ та інші країни.

    У першому кварталі 2024 року українські експортери продемонстрували ще більше зростання, реалізувавши майже 15 тисяч тонн какао-продуктів на суму близько 57 мільйонів доларів, що відповідає зростанню на 25% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Головними покупцями залишаються Румунія, Казахстан і Болгарія, які разом забезпечують третину вартості експортних поставок.

    Українська Асоціація Аграрного Експорту рекомендує місцевим виробникам активізувати торговельні зусилля для входження на ринки, де їхні продукти ще не представлені достатньо, зокрема Великої Британії, Канади, Японії, Китаю, Саудівської Аравії, Південної Кореї та Австралії. Наприклад, лише у 2023 році Канада імпортувала шоколадні вироби на суму 1,3 мільярди доларів, що підкреслює потенціал цих ринків для українських виробників.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.