• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український експорт молочних продуктів зрослий у травні: причини та тенденції
    Опубликовано: 2024-06-25 17:09:29

    У травні цього року український експорт молочних продуктів значно збільшився порівняно з квітнем та в порівнянні з тим же місяцем минулого року, незважаючи на низькі ціни на світовому ринку. Цю інформацію оприлюднило агентство Інфагро.

    Експерти пояснюють цей тренд значним зростанням обсягів переробки молока в Україні, що сталося на тлі помітного ослаблення внутрішнього попиту. Серед основних товарних позицій, які відзначаються збільшенням експорту, варто відзначити спреди, казеїн та суху сироватку, в той час як експорт вершкового масла та сирних продуктів показав менше значне зростання.

    У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, у травні 2023 року спостерігалося значне зниження обсягів експорту молочних продуктів, що робить поточне зростання особливо відчутним для українських виробників та експортерів.

    За даними аналітиків, таке зростання експорту молочних продуктів спричинене не лише збільшенням їх виробництва в Україні, але й відповідями на зміни у міжнародних попитових та цінових умовах. Високий потенціал українського молочного сектору, його конкурентоспроможність і наявність сучасних технологій дозволяють забезпечити стабільний експортний попит у складних умовах глобального ринку.

    Згідно з аналізом, імпортні справи з молочними продуктами у травні продемонстрували досить позитивні динаміки, що сприяє зміцненню позицій українського сектору на міжнародному ринку. Залишається відкритим питанням подальший розвиток ситуації та її вплив на внутрішній ринок молочних продуктів в Україні в майбутньому.

    Зазначимо, що динаміка експорту молочних продуктів буде активно моніторитися національними та міжнародними агентствами з метою розуміння поточних та перспективних тенденцій у цьому стратегічно важливому секторі української економіки.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.